Spoločnosť Nikon odhaľuje dvojicu kompaktných fotoaparátov so superzoomom: predstavujeme COOLPIX P520 a COOLPIX L820
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 10.2.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spoločnosť Nikon Europe dnes ohlásila dva prírastky do radu fotoaparátov s výkonným superzoomom. Fotoaparát P520 kombinuje úžasný objektív NIKKOR s 42-násobným optickým priblížením s pokročilou optickou stabilizáciou obrazu, výklopným LCD monitorom s uhlopriečkou 8,0 cm (3,2“), záznamom videosekvencií v rozlíšení Full HD a vstavaným systémom GPS.

Spoločnosť Nikon Europe dnes ohlásila dva prírastky do radu fotoaparátov s výkonným superzoomom. Fotoaparát P520 kombinuje úžasný objektív NIKKOR s 42-násobným optickým priblížením s pokročilou optickou stabilizáciou obrazu, výklopným LCD monitorom s uhlopriečkou 8,0 cm (3,2“), záznamom videosekvencií v rozlíšení Full HD a vstavaným systémom GPS. Tento model je ideálny pre vášnivých fotografov, ktorí chcú získať všestrannosť obrovského rozsahu ohniskovej vzdialenosti v kompaktnom tele. Fotoaparát L820 s klasickým vzhľadom zase ponúka extrémne širokouhlý objektív NIKKOR s 30× optickým priblížením, je však ľahko prenosný a jednoducho sa používa. Tento model je vybavený snímačom CMOS s rozlíšením 18 megapixelov, LCD monitorom s uhlopriečkou 7,5 cm (3,0“), optickou stabilizáciou obrazu a záznamom videosekvencií v kvalite Full HD.

„Vďaka ohniskovej vzdialenosti od širokouhlých 24 mm po 1 000 mm superteleobjektívu vás COOLPIX P520 priblíži k akcii viac, než by ste považovali za možné,“ vysvetľuje Nicolas Gillet, produktový manažér pre spotrebiteľské produkty spoločnosti Nikon Europe. „Tento fotoaparát je ideálny pre používateľov, ktorí chcú fotografovať odkiaľkoľvek, či už sú v zadných radoch na hudobnom koncerte alebo na safari, a požadujú možnosť úplnej manuálnej kontroly. Model L820 je pritom stelesnením jednoduchšieho využitia výkonného zoomu. Oba fotoaparáty zaznamenávajú videosekvencie vo formáte Full HD, samozrejmosťou sú optické priblíženie v priebehu natáčania a pôsobivá stabilita obrazu.“

Fotoaparát P520 – zoom prekonávajúci očakávania
Fotoaparát COOLPIX P520 predstavuje prevratný a neuveriteľne všestranný fotoaparát, ktorý je vhodný do každej fotografickej situácie. Objektív NIKKOR s 42× priblížením, ktorý je jedným z najvýkonnejších na trhu, zachytáva rovnako ľahko detailné portréty aj vzdialené krajiny.


Aj pri použití plného výkonu zoomu sú kompozície stabilné a snímané objekty sú dokonale ostré v akomkoľvek svetle vďaka snímaču CMOS s technológiou Back-Illuminated, rozlíšením 18 miliónov pixelov a pokročilej optickej stabilizácii obrazu. Výklopný LCD monitor s rozlíšením 921 tisíc bodov a uhlopriečkou 8,0 cm (3,2“) umožní kreatívne snímanie z rôznych uhlov. Obrazovka s vynikajúcim vysokým rozlíšením, ktorá sa používa aj v profesionálnych jednookých digitálnych zrkadlovkách Nikon, je vybavená antireflexnou vrstvou a ponúka najlepšie vykreslenie farieb a jas obrazu vo svojej triede.

 

Pokročilejším používateľom ponúka COOLPIX P520 úplnú kontrolu nad nastaveniami vrátane voliča režimov, ktorý umožňuje prístup k režimom P/S/A/M, a používateľského režimu, pomocou ktorého si môžete okamžite vyvolať uprednostňované predvoľby. Stlačením jedného tlačidla možno ihneď prepnúť na záznam Full HD videosekvencií. Vstavaný systém GPS zaznamená presné miesto, na ktorom bola snímka zaznamenaná, vo forme geografickej značky do obrazových súborov (EXIF) – tak predstavuje fotoaparát P520 vynikajúcu možnosť pre cestovateľov. Voliteľný adaptér siete Wi-Fi zaistí neustále pripojenie a okamžitý prenos snímok a videosekvencií do akéhokoľvek inteligentného zariadenia*, odkiaľ sú pripravené na odoslanie na internet.

 

Fotoaparát COOLPIX P520 sa dodáva v troch farbách: tmavo striebornej, čiernej a červenej. Fotoaparát bude k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 399 €.

 

Fotoaparát L820 – jednoduché ovládanie, funkcie pre každú príležitosť

Fotoaparát COOLPIX L820 s objektívom NIKKOR s 30× priblížením a záznamom Full HD videosekvencií automaticky inteligentne spracováva snímky, takže sa tým nemusíte zaoberať vy. Režim Easy Auto (jednoduchý automatický režim) za vás zvolí vhodné nastavenia fotoaparátu a prispôsobí ich aktuálnej situácii. Vďaka tomu môžete snímať bez akéhokoľvek úsilia. Veľmi citlivý obrazový snímač CMOS s technológiou Back-Illuminated a rozlíšením 16 megapixelov zhotovuje úžasne detailné fotografie aj v slabých svetelných podmienkach.

 

Fotoaparát L820 umožňuje fotografovať extrémne širokouhlé zábery (napr. široký záber pláže), aj snímať na vzdialenosti vyžadujúce teleobjektívy (napr. vzdialený surfista na vlnách). Inteligentne umiestnená bočná páčka zoomu zabezpečuje hladké a plynulé zoomovanie v rámci celého rozsahu ohniskových vzdialeností, či už zhotovujete videosekvencie alebo statické snímky. Štyri rôzne automatické funkcie proti rozmazaniu pritom zabezpečujú, aby bol objekt neustále ostrý. Ak narazíte na okamih, ktorý chcete zachytiť ako videosekvenciu, stlačením jedného tlačidla môžete ihneď prepnúť na snímanie videosekvencií v rozlíšení Full HD (1 080p). Veľký LCD displej s uhlopriečkou 7,5 cm (3,0) zobrazí celú akciu v dokonalej kvalite v ktorúkoľvek dennú či nočnú dobu.

 

Model COOLPIX L820 sa dodáva v štyroch farbách: slivkovej, modrej, červenej a čiernej. Bude v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 229 €.

 

Nikon COOLPIX P520: ďalšie funkcie

  • Automatický režim HDR: kombinuje dve fotografie nasnímané pri rôznej expozícii v priebehu jedného otvorenia uzávierky do jednéj snímky s veľkým dynamickým rozsahom a bohatým spektrom farieb. Vznikajú tak fotografie s pôsobivými odtieňmi detailov v ľubovoľnej situácii.
  • Režim Makro: umožňuje používateľovi zaostriť na objekty z veľkej blízkosti (efektívne zo vzdialenosti 1 cm) a slúži na zachytenie tých najmenších detailov.
  • Jednoduchá panoráma 360°/180°: zvislým alebo vodorovným pohybom fotoaparátu môžete vytvárať pôsobivé panorámy.
  • Režim 3D fotografovania: vytvorte 3D snímku akéhokoľvek statického objektu, ktorú je potom možné prehrávať na televízoroch a počítačoch s podporou 3D zobrazenia.
  • Prispôsobiteľné funkčné tlačidlo: umožňuje obísť ponuku vytvorením skratiek k obľúbeným nastaveniam fotoaparátu.
  • Pokročilé funkcie videosekvencií: použite pri zázname optické priblíženie s automatickým zaostrovaním. Fotoaparát zhotovuje videosekvencie s rozlíšením 1 920 × 1 080 pixelov a možnosťou výberu frekvencie snímania 60i, 50i, 30p alebo 25p. Nahrávať možno aj spomalene frekvenciou až 120 snímok za sekundu (VGA). Prístroj podporuje formát iFrame a pomocou vstavaného HDMI sa môžete pripojiť priamo k akémukoľvek televízoru HDTV.
  • Vysokorýchlostné sériové snímanie: nasnímajte až desať snímok v plnom rozlíšení frekvenciou 7 snímok za sekundu, alebo až 30 snímok v plnom rozlíšení frekvenciou 1 snímka za sekundu.
  • Rýchle a presné automatické zaostrovanie: ak chcete zachytiť zložité objekty, môžete snímať s manuálnym zaostrovaním pomocou systému automatického zaostrovania s 99 zaostrovacími bodmi, ktorý vám umožní dosiahnuť extrémne ostré výsledky.
    Automatické zaostrovanie so sledovaním zaostrenia:
    zachytávajte ostré snímky objektov v pohybe. Systém automatického zaostrovania so sledovaním zaostrenia zaistí, že fotoaparát ostane zaostrený na vybratý objekt, dokonca aj keď sa objekt neustále pohybuje.

 

Nikon COOLPIX L820: ďalšie funkcie

  • Systém inteligentného portrétu: zaručuje dokonalé portréty za všetkých okolností. Funkcia samospúšť s detekciou úsmevu zachytí fotografiu v okamihu, keď sa fotografovaná osoba usmeje. Kontrola žmurknutia vás upozorní, ak mal niekto zatvorené oči. Možnosti Upraviť vzhľad vám zase umožnia vylepšiť vzhľad portrétov.
  • Ponuka Retouch (upraviť): vylepšite svoje fotografie ihneď po nasnímaní pomocou širokej palety filtrových efektov. Je napríklad možné použiť efekt Selektívna farba, ktorý konvertuje snímku na monochromatickú a potom pridá farebný nádych, aký si vyberiete, alebo filter typu Hviezda, ktorý jasným oblastiam pridá hviezdicový záblesk.
  • Batérie veľkosti AA: fotoaparát je napájaný pomocou štyroch batérií veľkosti AA, ktoré sú dobre dostupné na celom svete.
  • 19 režimov motívových programov: automaticky optimalizujte nastavenia fotoaparátu a vytvorte obľúbené fotografické štýly a efekty. Dosahujte skvelé snímky iba výberom režimu, ktorý zodpovedá danej situácii.
  • Bezdrôtový prenos: kompatibilný s kartami Eye-Fi X2 (alebo novšími). Preneste svoje snímky (vo formáte JPEG) priamo do svojho inteligentného zariadenia alebo počítača a využite my Picturetown – službu spoločnosti Nikon na zdieľanie snímok on-line.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.