Jogurtovo-smotanová torta s ovocím |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 15.2.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt. Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov. | ||
Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt. Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov. Potrebujeme:
Postup: Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme tortovým korpusom. Jogurt zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do misky vyžmýkame šťavu z citróna a pomaranča, nasypeme do nej želatínu a necháme rozpustiť. Potom ju po častiach vmiešame do osladeného jogurtu. Keď začne hmota tuhnúť, vmiešame do nej šľahačku. Vzniknutý hladký krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť. Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme dotuha. Stuhnutú tortu vyberieme z chladničky, zložíme obvod formy a na povrch rozotrieme šľahačku. Nakoniec jogurtovú tortu ozdobíme podľa fantázie rozkrájaným ovocím. Môžeme zvoliť kiwi, mandarínky, hrozno či jahody. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |