Jogurtovo-smotanová torta s ovocím
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 15.2.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt. Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov.

Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt. Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov.

 

 

Potrebujeme:

  • 1 plát tortového korpusu
  • 1 väčší pomaranč
  • 1 dvojbalenie Activie bielej zrejúcej v tégliku (2x120 g)
  • 1 smotanu na šľahanie (215 g)
  • 15 g sypkej želatíny
  • 1 väčší citrón
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • 500 g ovocia na zdobenie

 

 

Postup:

Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme tortovým korpusom. Jogurt zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do misky vyžmýkame šťavu z citróna a pomaranča, nasypeme do nej želatínu a necháme rozpustiť. Potom ju po častiach vmiešame do osladeného jogurtu.

Keď začne hmota tuhnúť, vmiešame do nej šľahačku. Vzniknutý hladký krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť.

Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme dotuha. Stuhnutú tortu vyberieme  z chladničky, zložíme obvod formy a na povrch rozotrieme šľahačku. Nakoniec jogurtovú tortu ozdobíme podľa fantázie rozkrájaným ovocím. Môžeme zvoliť kiwi, mandarínky, hrozno či jahody.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.