Niekto má rád ich príjemnú chuť, iný si pochvaľuje trvanlivosť a nenáročnosť skladovania, ďalší rád objavuje nové kombinácie chutí. Knäckebroty sú veľmi obľúbené a získavajú si stále viac priaznivcov. Sú skvelým doplnkom redukčných diét, či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo. Môžete ich obložiť všetkým, čo máte radi a získať tak okrem porcie zdravej vlákniny aj chutné a zdravé raňajky či desiatu. Tieto „chrumkavé chlebíky“ navyše skvelo chutia i v kombinácii lahodných nátierok, ktoré si doma hravo pripravíte za pár minút.
Tip pre vás: Ak počítate každú kalóriu, odporúčame natierať hladkú stranu knäckebrotu. V opačnom prípade vyskúšajte tú s priehlbinami, v ktorých sa nátierka zachytí vo väčšom množstve a vy si tak dokonale vychutnáte bohatšiu porciu chutí.
Pórová nátierka s jabĺčkami
Pre 4 osoby
Čas prípravy: 15 min.
Potrebujeme:
· 2 malé jabĺčka
· 1 stredný pór
· 100 g tvrdého syru
· 1 biely jogurt
· 50 g vlašských orechov
· mleté čierne korenie
· soľ
Postup:
1. Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť.
2. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame.
3. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom.
4. Nátierku dochutíme korením, soľou a posypeme opraženými vlašskými orechmi.
Tip pre vás: Podávajte na chrumkavom RACIO Knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.
Uhorková nátierka s chrenom a kaparami
Pre 4 osoby
Čas prípravy: 20 min.
Potrebujeme:
· 1 šalátovú uhorku
· 5 dkg chrenu
· 1 PL kapár
· 2 strúčiky cesnaku
· 100 g čerstvého syra
· soľ
· mleté čierne korenie
Postup:
1. Ošúpeme uhorku, rozpolíme, odstránime zrnká a pokrájame na malé kocky. Osolíme, pomiešame, necháme 15 minút postáť a potom zlejeme prebytočnú šťavu.
2. Cesnak posekáme nadrobno a postrúhame chren.
3. Uhorky zmiešame spolu s postrúhaným chrenom, cesnakom, čerstvým syrom a kaparami.
5. Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tip pre vás: Chuť nátierky ozvláštni RACIO Knäckebrot ražný a vďaka novej naturálnej receptúre vám zaistí ešte jemnejší zážitok z chrumkania.
Avokádová nátierka s koriandrom
Pre 4 osoby
Čas prípravy: 15 min.
Potrebujeme:
· 2 zrelé avokáda
· 1,2 dl olivového oleja
· 1 červenú cibuľku
· 1 chilli papričku
· šťavu z 1 limetky
· 3 - 4 lístky čerstvého koriandru
· mleté korenie
· soľ
Postup:
1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme a roztlačíme ju vidličkou.
2. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme olej a rozmixujeme dohladka.
3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú a semiačok zbavenú chilli papričku, limetkovú šťavu a najemno nasekané lístky koriandru.
4. Všetko premiešame a dochutíme soľou a mletým korením.
5. Kôstku z avokáda vložíme do nátierky - nebude tak hnednúť.
Tip pre vás: Ak chcete nahradiť pečivo z bielej pšeničnej múky, podávajte s RACIO Knäckebrotom Multigrain, ktorý je okrem pšeničnej, celozrnnej ražnej a pšeničnej sladovej múky obohatený o drvenú raž a semienka sezamu a rasce.