Plnené čokoládové srdiečka
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 13.2.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Náročnosť: Ľahká príprava

Náročnosť: Ľahká príprava

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 10 minút

Stačí na: asi 15 kusov

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 100 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 40 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 80 g zmäknutého masla alebo margarínu

 

Na náplň:

  • 1/3 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 30 g zmäknutého masla
  • 1 zarovnaná KL práškového cukru
  • ½ KL Vanilkovej arómy Dr.Oetker

 

Na ozdobenie:

  • 3/4 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
  • cukrové zdobenie Dr.Oetker (napr. Dúhové guľôčky Dr.Oetker)

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø asi 4 cm)

 

Príprava:

 

1.      Na prípravu cesta preosejeme do misy múku a kakao. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto postupne vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkou vykrojíme 30 srdiečok, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

     Elektrická rúra:                 180 °C       

Teplovzdušná rúra:          160 °C         

Plynová rúra:                    stupeň 3    

     

Doba pečenia: asi 10 minút

 

2.      Srdiečka stiahneme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

 

3.      Na prípravu náplne rozpustíme svetlú polevu podľa návodu na obale. Maslo, práškový cukor a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame 1/3 rozpustenej polevy, zvyšok polevy necháme vo vodnom kúpeli, aby poleva nestuhla. Vždy 2 srdiečka zlepíme náplňou.

4.      Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Srdiečka ozdobíme tmavou a svetlou polevou a posypeme cukrovým zdobením.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.