Recepty, ktoré z nových polievok Knorr exkluzívne pripravili kuchári z Kuchárskeho štúdia Unilever Food Solutions
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 19.2.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Z mlieka, vajec, múky, soli a zelenej vňate petržlenu alebo pažítky pripravíme hladké cestíčko, z ktorého upečieme na tukom miernie potretej panvici zlatisté slané palacinky. Palacinky

Slepačí krém s fritátovými rezancami

10 porcií

Suroviny:

360 g Knorr Hydinový krém

2500 ml Voda

100 ml Rama Cremefine Profi Na varenie     

2 ks Vajce

250 ml Mlieko

150 g Hrubá múka

200 ml Rama Culinesse Profi

10 g Soľ

10 g Petržlenová vňať/Pažítka

600 g Sliepka

 

Postup:

Z mlieka, vajec, múky, soli a zelenej vňate petržlenu alebo pažítky pripravíme hladké cestíčko, z ktorého upečieme na tukom miernie potretej panvici zlatisté slané palacinky. Palacinky po vychladnutí nakrájame na dlhé tenké rezance. Dáme variť sliepku a Knorr Hydinový krém pripravíme podľa návodu, pričom vodu na polievku môžeme nahradiť neslaným vývarom zo sliepky. Polievku zjemníme rastlinným krémom a pri podávaní vkladáme bylinkové rezance a pokrájane slepačie mäso (ktoré môžeme prípadne orestovať do chrumkava). Tip: do polievky môžeme pridať trochu kurkumy a dostaneme nádhernú žltú farbu alebo môžeme pridať krátko opečenú jarnú zeleninu.

 

Špenátová polievka s vajcom a zakysaným krémom

10 porcií

Suroviny:

275 g Knorr Špenátová polievka

2500 ml Voda

100 ml Rama Cremefine Fraiche

5ks Vajce

5 g Klíčky z hrášku

 

Postup:

Polievku pripravíme podľa návodu a ku koncu varu zjemníme zakysaným krémom. Vajíčko uvaríme na tvrdo. Pri podávaní vkladáme do polievky na drobno nasekané vajce a posypeme klíčkami. Tip: polievku môžeme doplniť o čerstvo pripravené orestované chlebové kocky alebo použiť Knorr Chlebové krutóny.

 

Hubová polievka z kuriatok s petržlenovými knedličkami

10 porcií

Suroviny:

225 g Knorr Kuriatková polievka

2500 ml Voda

100 ml Rama Cremefine Profi Na varenie

35 g Veka

50 ml Mlieko

20 g Maslo

1 ks Vajce

6 g Soľ

10 g Mletý muškátový kvet

10 g Mleté korenie

20 g Petržlenová vňať/Pažítka

30 g Strúhanka

 

Postup:

Veku nakrájame na kocky, pokvapkáme mliekom a necháme postáť. Maslo vyšľaháme s vajcom, okoreníme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zamiešame s navlhčenou vekou. Pridáme strúhanku a dôkladne zamiešame. Z hmoty tvarujeme knedličky, ktoré uparíme, alebo uvaríme v osolenej vode. Kuriatkovú polievku pripravíme podľa návodu na obale a zjemníme rastlinným krémom. Pri servírovaní vkladáme knedličky do polievky. Tip: Knedličky môžeme ochutiť PRIMERBA Bylinkami, alebo pridaním slaniny, či restovanej zeleniny.

 

Paradajková polievka Caprese s bazalkovými crostini

10 porcií

Suroviny:

325 g KNORR Paradajková polievka s bylinkami

2500 ml Voda

10 ks Malé paradajky

10 ks Malá Mozzarella

50 ml Rastlinný olej

5 g KNORR PRIMERBA Bazalka

10 plátkov Chleba

2 g Aceto Balsamico sirup

 

Postup:

Zmes na paradajkovú polievku nasypeme do vriacej vody a 5 minút povaríme na miernom teple. Paradajku prekrojíme a preložíme plátkom nakrájanej mozzarelly. Plárky chleba pokvapkáme olejom, do ktorého sme zamiešali PRIMERBA Bazalku a opečieme do chrumkava. Preloženú paradajku s mozzarellou prehrejeme krátko pod salamandrom, položíme do stredu taniera a prelejem paradajkovou polievkou. Pri servírovaní doplníme o chlebové crostini a kvapky balzamikového sirupu.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.