BABIČKINA ŠĽAHAČKOVÁ ROLÁDA |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 28.2.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame ostatné sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Jemne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. | ||
Suroviny: 3 PL hladkej múky 1 PL škrobovej múčky 3 PL kryštálového cukru 1 balíček vanilínového cukru 5 vajec 1 PL kakaa Plnka: 1 balíček stužovača šľahačky 250 ml Babička šľahačky ovocie Postup: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame ostatné sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Jemne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Korpus na roládu pečieme na približne 200 °C asi 14 minút. Upečený korpus necháme trochu vychladnúť a vlažný zvinieme aj s papierom na pečenie. Necháme chvíľu odležať. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Roládu rozmotáme, papier odstránime a cesto potrieme šľahačkou. Zavinuté necháme odležať v chladničke a podávame pocukrované. Do šľahačky môžeme zamiešať kúsky ovocia. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |