BABIČKINA ŠĽAHAČKOVÁ ROLÁDA
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 28.2.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame ostatné sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Jemne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme.

Suroviny:

3 PL hladkej múky

1 PL škrobovej múčky

3 PL kryštálového cukru

1 balíček vanilínového cukru

5 vajec

1 PL kakaa

 

Plnka:

1 balíček stužovača šľahačky

250 ml Babička šľahačky

ovocie

 

Postup:

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame ostatné sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Jemne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Korpus na roládu pečieme na približne 200 °C asi 14 minút. Upečený korpus necháme trochu vychladnúť a vlažný zvinieme aj s papierom na pečenie. Necháme chvíľu odležať. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Roládu rozmotáme, papier odstránime a cesto potrieme šľahačkou. Zavinuté necháme odležať v chladničke a podávame pocukrované. Do šľahačky môžeme zamiešať kúsky ovocia.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.