STARKINE SLANÉ PAGÁČIKY |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 6.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Z uvedených prísad spracujeme dve cestá. Na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme - preložíme tretinu cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta sprava doľava, potom zospodu nahor a na to zvrchu nadol – až nám vznikne kocka. Necháme odpočinúť 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme, vždy po 20 minútach. | ||
Suroviny: Cesto 1: 500 g hladkej múky 3 tégliky Babička smotany kyslej 3 žĺtky Cesto 2: 250 g hladkej múky 500 g Babička masla soľ 1 vajce na potretie sezam alebo hrubá soľ na posypanie Postup: Z uvedených prísad spracujeme dve cestá. Na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme - preložíme tretinu cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta sprava doľava, potom zospodu nahor a na to zvrchu nadol – až nám vznikne kocka. Necháme odpočinúť 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme, vždy po 20 minútach. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posypeme napr. sezamom alebo hrubou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |