VEĽKONOČNÝ BARANČEK
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 7.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov

Potrebujeme:

·         2 celé vajcia,

·         100 g Korunného cukru krupicového,

·         80 g masla,

·         180 g polohrubej múky,

·         1 lyžička prášku do pečiva,

·         vanilkový cukor,

·         citrónová kôra,

·         hrozienka na ozdobu,

·         Korunný cukor práškový mlynček.

Uvedené množstvo je určené pre malú až stredne veľkú formu.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov. Pripravené cesto dáme do dobre vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút najskôr na 200˚C, po 15 minútach znížime na 180˚C. Po upečení necháme barančeka vo forme, kým sa cesto trochu oddelí od stien formy. Potom ho vyklopíme. Dve hrozienka dáme na miesto očí a nosa. Výdatne pocukrujeme Korunným cukrom v mlynčeku.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.