JUDÁŠKY
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 10.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

V mise rozotrieme maslo, cukor a žĺtky, primiešame kvások pripravený z kvasníc, trochy múky, cukru a mlieka. Potom pridáme soľ, citrónovú kôru, zvyšok múky a podľa potreby mlieko. Vypracované cesto dáme vykysnúť.

Potrebujeme:

·         120 g masla,

·         50 g Korunného cukru krupicového,

·         3 žĺtky,

·         ¼ l mlieka,

·         30 g kvasníc,

·         500 g polohrubej múky,

·         soľ,

·         citrónová kôra.

 

Postup:

V mise rozotrieme maslo, cukor a žĺtky, primiešame kvások pripravený z kvasníc, trochy múky, cukru a mlieka. Potom pridáme soľ, citrónovú kôru, zvyšok múky a podľa potreby mlieko. Vypracované cesto dáme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme a tvarujeme z neho dlhé tyčinky. Tie stáčame do špirál a kladieme na vymastený plech. Nakysnuté Judášky potrieme žĺtkom, posypeme makom a upečieme vo vyhriatej rúre. Studené pečivo rozkrojíme, natrieme maslom a medom, spojíme a pocukrujeme Korunným cukrom v mlynčeku.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.