JUDÁŠKY |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 10.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
V mise rozotrieme maslo, cukor a žĺtky, primiešame kvások pripravený z kvasníc, trochy múky, cukru a mlieka. Potom pridáme soľ, citrónovú kôru, zvyšok múky a podľa potreby mlieko. Vypracované cesto dáme vykysnúť. | ||
Potrebujeme: · 120 g masla, · 50 g Korunného cukru krupicového, · 3 žĺtky, · ¼ l mlieka, · 30 g kvasníc, · 500 g polohrubej múky, · soľ, · citrónová kôra. Postup: V mise rozotrieme maslo, cukor a žĺtky, primiešame kvások pripravený z kvasníc, trochy múky, cukru a mlieka. Potom pridáme soľ, citrónovú kôru, zvyšok múky a podľa potreby mlieko. Vypracované cesto dáme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme a tvarujeme z neho dlhé tyčinky. Tie stáčame do špirál a kladieme na vymastený plech. Nakysnuté Judášky potrieme žĺtkom, posypeme makom a upečieme vo vyhriatej rúre. Studené pečivo rozkrojíme, natrieme maslom a medom, spojíme a pocukrujeme Korunným cukrom v mlynčeku. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |