PIŠKÓTOVÁ ROLÁDA |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 14.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Jemne vymiešame maslo, postupne pridáme Korunný cukor na pečenie, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a um. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a rozotrieme ho na hmotu zo žĺtkov a masla. | ||
Cesto: · 75 g mäkkého masla · 75 g Korunného cukru krupicového · 1 balíček vanilkového cukru · 5 vajec · 2 lyžice umu · 75 g hladkej múky · 1 lyžička prášku do pečiva Plnka: · 0,5 l šľahačky · hrsť malých kúskov kandizovaného ovocia · Korunný cukor práškový - mlynček Jemne vymiešame maslo, postupne pridáme Korunný cukor na pečenie, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a um. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a rozotrieme ho na hmotu zo žĺtkov a masla. Zmiešame múkou s práškom do pečiva, nasypeme na sneh z bielkov a všetko opatrne premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 185 ° C po dobu asi 12 - 15 minút. Upečený plát hneď vyklopíme na papier posypaný Korunným cukrom múčkou a zrolujeme. Po vychladnutí naplníme zmesou dotuha vyšľahanej smotany s kúskami kandizovaného ovocia a dáme vychladiť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme Korunným cukrom múčkou v mlynčeku. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |