Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 8 minút
Prísady:
Na cesto:
- 4 žĺtky
- 80 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 1 balíček (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
- 4 bielky
- 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa
Na náplň:
- 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
- 200 ml studeného mlieka
- 3 zarovnané PL práškového cukru
- 1 – 2 banány
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
- papier na pečenie
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 8 minút
- Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
- Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
TIP: Lahodnú chuť prírodnej vanilky získame zámenou Vanilínového cukru za Vanilkový cukor Dr.Oetker s prírodnou vanilkovou arómou s extraktom z vanilky.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |