Strakatá roláda
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 17.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Prísady:

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 8 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 4 žĺtky
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balíček (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 4 bielky
  • 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

 

Na náplň:

  • 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané PL práškového cukru
  • 1 – 2 banány

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • papier na pečenie

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:             200 °C            

Teplovzdušná rúra:     180 °C            

Plynová rúra:              stupeň 4        

 

Doba pečenia: asi 8 minút

 

  1. Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

 

  1. Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
  2. Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

 

TIP: Lahodnú chuť prírodnej vanilky získame zámenou Vanilínového cukru  za Vanilkový cukor Dr.Oetker s prírodnou vanilkovou arómou s extraktom z vanilky.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.