Veľkonočná torta |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 21.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Prísady: | ||
Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 25 minút Prísady: Na cesto:
Na náplň: · 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker · 200 ml studeného mlieka · 3 zarovnané PL práškového cukru Na ozdobenie: · 150 g Marcipánu Dr.Oetker · 1 zarovnaná PL kakaa Ešte potrebujeme:
Príprava: 1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút 2. Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale. 3. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky. 4. Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu. 5. Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty. TIP: Pre milovníkov čokoládovej chuti môžeme použiť namiesto vanilkovej Krémovú náplň čokoládovú Dr.Oetker. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |