| Veľkonočná torta | 
||
| Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 21.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...  | 
    ||
| Prísady: | ||
| 
 Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 25 minút Prísady: 
 
 Na náplň: ·         1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker ·         200 ml studeného mlieka ·         3 zarovnané PL práškového cukru Na ozdobenie: ·         150 g Marcipánu Dr.Oetker ·         1 zarovnaná PL kakaa Ešte potrebujeme: 
 Príprava: 1.      Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra:            180 °C Teplovzdušná rúra:     160 °C Plynová rúra:           stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút 2.      Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale. 3.      Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky. 4.      Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu. 5.      Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty. TIP: Pre milovníkov čokoládovej chuti môžeme použiť namiesto vanilkovej Krémovú náplň čokoládovú Dr.Oetker. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.  | 
||