Veľkonočné chute Art Ambassadorov Pilsner Urquell
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 25.3.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

K Veľkej noci neodmysliteľne patria lahodné jedlá a nápoje, s ktorými sa oslava sviatkov jari neodmysliteľne spája. Pivo Pilsner Urquell ponúka vďaka kombinácii unikátnych ingrediencií, jedinečného procesu výroby a majstrovstva miestnych sládkov zážitok z výbornej chuti, ktorá dokonale obohatí každé veľkonočné stolovanie.

K Veľkej noci neodmysliteľne patria lahodné jedlá a nápoje, s ktorými sa oslava sviatkov jari neodmysliteľne spája. Pivo Pilsner Urquell ponúka vďaka kombinácii unikátnych ingrediencií, jedinečného procesu výroby a majstrovstva miestnych sládkov zážitok z výbornej chuti, ktorá dokonale obohatí každé veľkonočné stolovanie.

 

Tradície osláv sa v jednotlivých regiónoch a kútoch sveta mierne líšia, avšak ich spoločným menovateľom zostáva príprava rôznych špecialít či tradičných jedál. Svoj tajný recept na dokonalú chuť prezradil aj populárny herec Ady Hajdu. „Keď sa vraciame domov zo šibačky, je pre mňa dôležité, aby človek po intenzívnom hodovaní aj dobre trávil. Musím všetkým odporučiť jednu fintu, lebo väčšina ľudí doma nemá tie správne pivné poháre. Ja si dobre vychladenú Plzeň zvyknem dávať do pohára na stopke a to je taká úžasná chuť, ktorá je sviatkom sama o sebe,“ hovorí sympatický herec, vášnivý golfista a držiteľ titulu Art Ambassador Pilsner Urquell.

 

Jedinečnosti chuti sa podrobnejšie venuje Václav Berka, starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja a svetovo uznávaný odborník v oblasti pivovarníctva: „Jednak sú to unikátne suroviny ako mäkká plzenská voda, svetlý slad vyrobený vo vlastnej sladovni, kvasinky typu H a žatecký chmeľ, ktorý možno považovať za najlepší na svete. A svoju ruku k dielu vo výraznej miere pridáva aj unikátny proces výroby – práca s vyhrievaním priamym ohňom, ktorý pomáha rozvinúť zlatú farbu, dáva pivu vôňu sladových zŕn a vyváženú karamelovú chuť. Aj vďaka tomu môže pivo Pilsner Urquell ponúkať ľuďom na celom svete jedinečný chuťový zážitok už 170 rokov.“

 

Zvyky a tradície spojené s Veľkou nocou prezradil aj svetoznámy tenorista a držiteľ titulu Art Ambassador Pilsner Urquell, Peter Dvorský: „Veľká noc sa mi spája s nádhernými detskými zážitkami chlapca na dedine. Chodili sme polievať dievčatá a to nie iba symbolicky, ale veľkým množstvom vody a voňavkou. V detstve sme si dokonca na dedine vyrábali vlastné voňavky, keď sme do liehu pridávali fialky či ďalšie kvietky. Niektoré biele blúzky potom aj zle dopadli, ale my sme mali z toho ohromnú radosť, aké vynálezy sme zmajstrovali. Vyrábali sme si aj vlastné korbáče. Aktuálne zostala táto tradícia už len v rámci mojej rodiny. Ja mám tri ženy: dve dcéry a manželku. Vždy si na ne vymyslím nejaký fór. Dokonca už vopred vyberám vône, aké majú rady. Kedysi som totiž používal voňavky podľa vlastného výberu, veľmi aromatické, a to sa nie vždy stretlo s patričným uznaním. Čo sa gastronómie týka, u nás v Hornej Vsi mali mnohé rodiny v období okolo Veľkej noci vyvesené šunky či klobásy po zabíjačke a tieto dobroty spolu s varenými vajíčkami ponúkali šibačom. Tradícia Veľkonočného slávnostného obeda u nás spočívala buď v jahniatku alebo kozliatku. Za posledné roky uprednostňujeme jahňacinu. K hodovaniu počas Veľkonočných sviatkov u nás doma nemôže chýbať ani dobre vychladená Plzeň, ktorá sa dokonale hodí k mojim obľúbeným jedlám a navyše sa mi po nej výborne trávi.“

 

Vychutnajte si špeciálne chvíle počas veľkonočných sviatkov s pivom Pilsner Urquell. 

 

   

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.