Hravé veľkonočné pečenie – Ovocné kocky |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 27.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Veľká noc patrí medzi sviatky, kedy je vhodná príležitosť stretnúť sa a posedieť s rodinou, priateľmi či známymi. Popri bujarej nálade a veľkonočných zvykoch nechýba samozrejme dobré jedlo. Typické veľkonočné dobroty (dusená šunka, údeniny, chren, vajíčka) bývajú doplnené aj sladkými maškrtami. | ||
Veľká noc patrí medzi sviatky, kedy je vhodná príležitosť stretnúť sa a posedieť s rodinou, priateľmi či známymi. Popri bujarej nálade a veľkonočných zvykoch nechýba samozrejme dobré jedlo. Typické veľkonočné dobroty (dusená šunka, údeniny, chren, vajíčka) bývajú doplnené aj sladkými maškrtami. Pripravte pre svojich veľkonočných hostí netradičný zákusok – napríklad v podobe pudingového dezertu. Recepty na pudingové dobroty nájdete aj na www.podravka.sk. Keďže významnou zložkou týchto maškŕt sú pudingy, stavte na kvalitu a použite prémiové pudingy značky Dolcela od Podravky. Vyznačujú sa jedinečnou krémovou chuťou a neodolateľnou opojnou vôňou. Vďaka nim budú sladké dobroty ešte chutnejšie a voňavejšie. Podľa potreby môžete vyskúšať z rôznych príchutí, napríklad Bourbon Vanilka alebo Čokoláda. OVOCNÉ KOCKY Piškótové cesto: 6 vajec 100 g cukru 50 g hladkej múky 25g kakaa ½ prášku do pečiva Krém: 1 Dolcela prémium puding s príchuťou čokoláda 400 ml mlieka 60 g cukru 100 g čokolády na varenie 20 g masla šťava z 1 pomaranča 1 marhuľový kompót (470g odkvapkanej hmoty) 1 tortové želé číre 2 balenia šľahačky v prášku 200 ml mlieka Vajcia a cukor vymiešajte elektrickým mixérom do peny. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zmes vylejte na plech (33 x 19 cm), vyloženým papierom na pečenie. Pečte okolo 30 minút v rúre zohriatej na 180°C. Pudingový prášok zmiešajte s cukrom a 6 lyžicami mlieka a dobre premiešajte. Zvyšok mlieka uvarte, pridajte pripravenú zmes a varte za stáleho miešania približne 2 minúty. Nakoniec pridajte rozpustenú čokoládu. Do ochladeného pudingu elektrickým mixérom primiešajte vymiešané maslo tak, aby ste získali krém. Piškótové cesto pokvapkajte pomarančovou šťavou, natrite krémom a na krém poukladajte marhule nakrájané na plátky. Podľa návodu na použitie si pripravte tortové želé a prelejte ho po ovocí na koláči. Do studeného mlieka pridajte prášok na šľahačkovú penu z vrecúška, zmiešajte a mixujte elektrickým mixérom, kým nezískate tuhú penu. Pripravenú šľahačkovú penu natrite na koláč, dobre ochlaďte a podávajte. Rada: Namiesto marhúľ môžete použiť iný kompót alebo sezónne ovocie. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |