Nie je cukor ako cukor
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 13.5.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kvalitné suroviny sú pri príprave domácich pochúťok rovnako dôležité ako odskúšaný recept, alebo spoľahlivé spotrebiče. Ak máte radi sladké a nedáte dopustiť na tradičné prísady, vašej pozornosti by nemal ujsť vynovený Korunný BIO cukor kryštálový.

Kvalitné suroviny sú pri príprave domácich pochúťok rovnako dôležité ako odskúšaný recept, alebo spoľahlivé spotrebiče. Ak máte radi sladké a nedáte dopustiť na tradičné prísady, vašej pozornosti by nemal ujsť vynovený Korunný BIO cukor kryštálový.  

Jar je už tradične obdobím, kedy do nákupných košíkov akosi intuitívne kladieme zdravšie a telu prospešnejšie potraviny. Človek má v tomto čase prirodzenú potrebu predchádzať jarnej únave konzumáciou ľahšej stravy či zvýšením pohybovej aktivity. Dbať by sme však mali aj na kvalitu bežných zložiek potravy. Tak ako sme si zvykli starostlivo vyberať domáce slovenské potraviny, alebo napríklad kupovať tú najkvalitnejšiu múku, zaujímať sa o pôvod vajec, ale i mliečnych, živočíšnych výrobkov a rastlinných produktov celkovo, nemali by sme zanedbať ani výber jednej z najnakupovanejších potravín vôbec – cukru.

Nie je cukor ako cukor

Mnohí z nás ho považujú za potravinu, ktorej kvalitu nemožno určiť na prvý pohľad a namiesto premysleného výberu sme skôr ochotní prikloniť sa k tvrdeniu „cukor ako cukor“. Pri nákupe sa orientujeme najčastejšie podľa ceny, obalu, alebo prihliadame na veľkosť balenia. Je toho však oveľa viac, čo si v prípade cukru zaslúži našu pozornosť. V prvom rade je to spôsob výroby. V našich zemepisných šírkach sa cukor vyrába najmä z repy, kto však dáva prednosť exotike, už určite objavil čaro trstinového cukru, ktorý má tmavšiu farbu a karamelovejšiu chuť. Vybrať si možno podľa podielu melasy, ktorá ho sfarbuje do zlatista, podľa krajiny výroby, účelu použitia a podobne. Ak však nedáte dopustiť na „klasiku“ a u vás v kuchyni nikdy nechýba tradičný biely cukor, možno budete prekvapení, ale tiež máte na výber. K najhodnotnejším výrobkom patrí Korunný cukor kryštálový, ktorý sa vyznačuje vysokou kvalitou získanou tradičnými postupmi výroby s viac ako storočnou históriou.

Bio na každý deň

Alternatívou k tradičnému bielemu cukru je Korunný BIO cukor kryštálový. Aktuálne je na trhu k dispozícii v novom obale, ktorý je priateľskejší k životnému prostrediu a praktickejší pre používateľa.  Bio cukor sa vyrába z cukrovej repy, ktorá rastie na úrodných poliach s označením BIO. Takáto repa sa vyznačuje výnimočnou chuťou, nie je geneticky modifikovaná  a podlieha prísnemu systému kontroly od pestovateľa až po výsledný produkt. Korunný BIO cukor kryštálový má jemnú krupicovú štruktúru, je preto ideálnym pomocníkom pri príprave tradičných sladkých pokrmov, hodí sa do krémov i do jemného nadýchaného pečiva. Praktické polkilové balenie umožní mať ho vždy po ruke a prisladiť si ním hoci aj kávu, alebo čaj. Nájde uplatnenie v každej domácnosti, ktorá dbá na vyvážený systém stravovania, na kvalitu potravín, prírodný pôvod a skvelú chuť. Certifikované označenie grafickým znakom „eurolist“ a certifikačnou značkou “Austria Bio Garantie“ zaručuje, že svojim blízkym ponúkate len tie najlepšie sladké kryštáliky.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.