Pisztoryho palác na Štefánikovej ulici v Bratislave ožíva
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 16.5.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Tajomné priestory a malebné nádvorie historickej budovy Pisztoryho paláca na Štefánikovej ulici v bratislavskom Starom meste ožívajú. Prispieva k tomu aj jazdecko-divadelná skupina EQUITEATRO, ktorú založili scénografka a divadelníčka Zuzana Hudeková a spisovateľka a trénerka koní Natália Gálisová. EQUITEATRO na Slovensko prináša okrem iného aj úplne nový žáner - konské divadlo.

Tajomné priestory a malebné nádvorie historickej budovy Pisztoryho paláca na Štefánikovej ulici v bratislavskom Starom meste ožívajú.  Prispieva k tomu aj jazdecko-divadelná skupina EQUITEATRO, ktorú založili scénografka a divadelníčka Zuzana Hudeková a spisovateľka a trénerka koní Natália Gálisová. EQUITEATRO na Slovensko prináša okrem iného aj úplne nový žáner - konské divadlo.

Equiteatro, ktorého názov doslova znamená „konské divadlo“ (equus = kôň v lat.) prináša od mája 2013 do Piszoryho paláca na Štefánikovej ulici život, umenie a poriadnu dávku dobrodružstva pre malých i veľkých. „Naším cieľom je oživiť kultúrnu scénu Starého mesta a postupne osloviť všetky vekové skupiny technicky atraktívne spracovanými predstaveniami s interaktívnym scenárom,“ hovorí Zuzana Hudeková. "Našou špecialitou je na Slovensku doposiaľ neznámy žáner – konské divadlo, pri ktorom spolupracujeme so svetoznámymi kaskadérmi a cvičenými koňmi. Ich kúsky doslova očaria každého,“ dodáva.

Repertoár Equiteatra ponúka okrem predstavení s týmito vznešenými štvornohými krásavcami aj zážitkové hodiny, divadlo pre deti a mládež či kaskadérske show. „Momentálne sa zameriavame najmä na spoluprácu so základnými školami. Na máj tohto roku pre ne pripravujeme tematicky aktuálne predstavenie Konštantín a Metod – Starosloviensky trhák, prostredníctvom ktorého žiakom hravou a interaktívnou formou priblížime udalosť príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu, ktorá tento rok slávi 1 125 výročie. V talóne máme samozrejme i ďalšie predstavenia s koníkmi i bez nich, o ktorých budeme včas informovať,“ dodáva Hudeková.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.