Svetový deň hypertenzie
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 16.5.2013 16:43
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ochorenia spojené s vysokým krvným tlakom majú ročne na svedomí životy až 7 miliónov ľudí, pričom v štatistikách sú na tom ženy o niečo horšie ako muži. Aj keď samotný stav hypertenzie nebolí a človek ho v podstate nijak subjektívne nepociťuje, práve v tom spočíva jeho nebezpečenstvo.

Ochorenia spojené s vysokým krvným tlakom majú ročne na svedomí životy až 7 miliónov ľudí, pričom v štatistikách sú na tom ženy o niečo horšie ako muži. Aj keď samotný stav hypertenzie nebolí a človek ho v podstate nijak subjektívne nepociťuje, práve v tom spočíva jeho nebezpečenstvo. Človek, ktorý nevie o svojom vysokom tlaku je vystavený riziku, že časom sa tento stav môže prejaviť v podobe mimoriadne zákerných ochorení, ako je infarkt či mozgová mŕtvica. Zanedbávať vysoký tlak sa nevypláca, zato prevencia, ku ktorej patrí jeho pravidelné sledovanie, sa naozaj oplatí. Meranie krvného tlaku je jednou z vecí, pri ktorej nie ste odkázaní iba na lekára a jeho špecializované prístroje. Vďaka neustále vylepšovaným a dôsledne klinicky overovaným prístrojom si svoj krvný tlak môžete monitorovať aj doma – za predpokladu, že sa rozhodnete do kvalitného tlakomeru investovať niekoľko desiatok eur. Čo je však táto suma v porovnaní s nákladmi, ktoré by ste museli vynaložiť na liečbu v prípade následkov ochorení, ktoré vysoký krvný tlak spôsobil? Zamyslite sa nad tým vo štvrtok 17. mája. Tento deň je vyhlásený ako Svetový deň hypertenzie.

 

Darček ku dňu hypertenzie

Čo lepšie by ste si mohli v tento deň dopriať, ako kvalitný tlakomer? Zaobstarajte si špičkový tlakomer na pažu s japonskou technológiou značky Omron a merajte si tlak komfortne. Prevratný systém Intellisense vykonáva dve merania krvného tlaku počas jedného meracieho cyklu. Prvé meranie sa deje pri nafukovaní a druhé pri vyfukovaní manžety. Metóda dvojitého merania zabezpečuje presnosť a spoľahlivosť. Systém inteligentného nafukovania umožňuje používať detskú, normálnu, veľkú aj univerzálnu manžetu podľa typu tlakomeru. Technológia Intellisense je vhodná aj pre ľudí s arytmiami (poruchami rytmu) srdca. Tlakomer ich pri meraní zachytí a zobrazí na displeji.

Klinicky overené tlakomery Omron s jedinečným patentovaným systémom pre optimálne nafúknutie manžety hľadajte v lekárňach a zdravotníckych potrebách. Ak hľadáte spoľahlivý tlakomer na domáce použitie, vsaďte na overený a obľúbený model tlakomeru na pažu Omron M3W. Disponuje mäkkou predĺženou manžetou s dĺžkou až do 42 cm. Ide o univerzálnu manžetu, ktorá spája štandardnú aj veľkú manžetu do jedného kusu, bez nutnosti vymieňať dve manžety. Na displeji tohto prístroja sa vám zďaleka nezobrazia iba hodnoty nameraného tlaku. Čísla nie sú všetko a preto vás kvalitný tlakomer upozorní napríklad na nevhodný pohyb pri meraní alebo nesprávne nasadenú manžetu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.