Objavte s nami poklady, ktoré ukrývajú zdravé raňajky
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 27.5.2013 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Raňajky sú základným pilierom celodenného stravovania. Majú byť výživné, aby organizmus získal energiu potrebnú na plnenie úloh počas celého dňa. Sú veľmi dôležité, pretože pomáhajú obnoviť a naštartovať metabolizmus a poskytujú svalom aj mozgu potrebnú energiu na bezproblémové fungovanie.

Raňajky sú základným pilierom celodenného stravovania. Majú byť výživné, aby organizmus získal energiu potrebnú na plnenie úloh počas celého dňa. Sú veľmi dôležité, pretože pomáhajú obnoviť a naštartovať metabolizmus a poskytujú svalom aj mozgu potrebnú energiu na bezproblémové fungovanie.

Nie každý si však nájde na raňajky čas. Všetko začína už v detstve. Nadváhou, či obezitou dnes trpí celý svet a bojovať s ňou je dôležité práve prevenciou už od útleho veku, a to správnym štartom do každého nového dňa – teda raňajkami. 

Čo raňajkovať?

Naštartujte do nového dňa celú svoju rodinu, najmä tých najmenších. Zabudnite na sladké šišky, biele pečivo preplnené nezdravými a mastnými ingredienciami. Siahnite po niečom zdravšom a výživnejšom. Vyskúšajte zakomponovať do raňajkového menu ovos. Táto najmladšia obilnina je plná zdraviu prospešných látok – obsahuje napríklad lecitín, vitamíny skupiny B, fosfor, horčík, železo a má vysoký podiel vlákniny, vďaka čomu pomáha predchádzať zápche a udržiava správnu činnosť hrubého čreva. Ovos obsahuje aj betaglukán, ktorý preukázateľne znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pôsobí ako prebiotikum a priaznivo ovplyvňuje trávenie. Významnou funkciou betaglukánov je posilňovanie imunity a zvyšovanie odolnosti organizmu voči infekciám.

Potraviny s obsahom betaglukánov sa odporúčajú konzumovať aj pri redukčných diétach, pretože navodzujú pocit sýtosti a napomáhajú obmedzovať chuť do jedla.

Kde siahnuť po ovsených raňajkách?

Ochutnať môžete produkty spoločnosti Emco, ktorá je najväčším a najvýznamnejším spracovateľom ovsa v strednej Európe. V súčasnosti na trh uvádza unikátne výrobky z rady Mysli na zdraví, teraz špeciálne určené pre deti vo veku 5 až 10 rokov.  Čo potrebujú ráno deti? Predsa sa zobudiť a tešiť sa, čo ich čaká na raňajky. Niečo, čo doplní ich potrebnú dávku energie na celý deň v škôlke a škole, niečo, čo povzbudí ich myseľ a nápady pri vymýšľaní nových hier, pri sústredení v škole. Raňajkovať môžu nielen zdravo, ale aj chutne a hravo.

Mysli pre princezné a Mysli pre pirátov 

Spoločnosť Emco pripravila niečo pre všetky krásne princezné a veselých pirátov. Výraznú zmes chrumkavého základu doplnila ovsenými vločkami, ovocím, lupienkami v čokoláde a farebnými burizónmi. Myslela nielen na detské brušká, ale aj na požiadavky ich mám. Mysli pre princeznéMysli pre pirátov v porovnaní s inými druhmi müsli obsahuje až o 30% menej cukru. Chrumkavý základ je obohatený o ovocnú zložku, vďaka ktorej má müsli špecifickú chuť. Výrobok je obohatený o vitamíny a minerály, ktoré zodpovedajú požiadavkám na výživu detí v tejto vekovej kategórii. A nielen to, radosť a úsmev na tvári detí vyčaria darčeky v podobe Igráčikov princezien a pirátov z obalu, ktoré môžu zbierať. V každom šiestom balení bude vložený Igráčik. V ďalších výrobkoch bude takisto darček, a to napríklad magnetka, samolepka, visačky na dvere alebo tiež príslušenstvo pre princezné a pre pirátov. Balenie 325 g radosti v krabičke naučí deti a ich rodičov začať deň hravo, zdravo a s chuťou. Nezabúdajte na raňajky, doprajte si spoločne ako ranný rituál pred štartom do nového dňa.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.