Recep na dnes: Irmuškina roláda |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 15.5.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
600g uvarených zemiakov, 50g čerstvého smotanového syra s bylinkami, 1 vajce, 3 lyžice hrubej múky, 1 malá cibuľa, ½ červenej papriky, 50gv očistených šampiňónov, 300g mletého mäsa, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica paradajkového pretlaku, soľ, korenie, múka na poprášenie, pár lístkov bazalky, 75g strúhaného eidamu Ošúpané zemiaky prelisujeme s čerstvým syrom. 2/3 rozšľahaného vajca pridáme s múkou a lyžičkou soli do zemiakov. Cibuľu a papriku nadrobno nasekáme, šampiňóny pokrájame a pridáme do mletého mäsa. Pridáme ešte kečup, paradajkový pretlak, osolíme a okoreníme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej utierke do štvorca a rozprestrieme na neho mleté mäso (okraj v šírke asi 4cm necháme voľný) a posypeme bazalkou. Utierku zvinieme, okraje uzavrieme a stlačíme. Položíme na vymastený plech. Vajce, ktoré nám ostalo rozmiešame s 1 lyžičkou vody a potrieme ním cesto. Pečieme asi 50 minút, ale po 40 minútach pečenia posypeme syrom. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |