Bezplatná Linka pomoci je už dostupná aj pre volania z mobilných sietí
Autor(ka) : Lenkas
Dátum a čas : 3.6.2013 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nezisková organizácia Áno pre život n.o. so sídlom v Rajeckých Tepliciach začala poskytovať bezplatné telefonické poradenstvo prostredníctvom LINKY POMOCI 0800 120 024 už aj z mobilných sietí.

Nezisková organizácia Áno pre život n.o. so sídlom v Rajeckých Tepliciach začala poskytovať bezplatné telefonické poradenstvo prostredníctvom LINKY POMOCI 0800 120 024 už aj z mobilných sietí.

 

V minulom roku médiá pomohli urobiť analýzu, či je možné dovolať sa bezplatnej pomoci. Organizácií, ktoré sa venujú krízovej intervencii členom rodín nachádzajúcich sa v krízových životných situáciách je síce dosť, ale finančné prostriedky na bezplatné telefonické nonstop  linky chýbajú. Bezplatné linky sú totiž „bezplatné“ iba pre volajúceho, nie pre poskytovateľa.

 

Nezisková organizácia Áno pre život poskytuje dištančné poradenstvo prostredníctvom LINKY POMOCI 0800 120 024 už od roku 2003, ale dovolať sa bolo možné iba z pevnej siete. V súčasnej dobe mobilných technológií to však už nie je postačujúce a veľmi zreteľne sa ukazuje, že je potrebné „otvoriť“ túto linku aj pre mobilné siete. To sa organizácii podarilo od 7. mája 2013 vďaka projektu, na ktorom sa finančne spolupodieľajú Švajčiarska konfederácia a Slovenská republika. Blokový grant pre MVO a podporu partnerstiev švajčiarsko-slovenskej spolupráce realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s partnermi nadáciou SOCIA a Karpatskou nadáciou.

 

Ľudia, ktorí sa nachádzajú v ťažkej životnej situácii a nevedia, kde hľadať pomoc, môžu využiť služby odborníkov na Linke pomoci 0800 120 024. Na telefónne číslo je v súčasnosti možné volať nonstop zo všetkých sietí z celého územia Slovenska.

 

 

Nezisková organizácia Áno pre život vznikla v roku 1998 za účelom pomoci tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi – obetiam domáceho násilia. Poslaním organizácie je chrániť ľudský život od počatia po prirodzenú smrť, chrániť ľudský život v každej jeho vývinovej fáze, pomôcť zneužívanej žene a jej dieťaťu. Posilňovať úctu voči ženám, voči materstvu, voči rodine, vplývať na zmenu verejnej mienky voči násiliu na ženách. Zasadzovať sa proti osobnej, rodinnej a profesijnej diskriminácie žien, ktorými žena v histórii trpela a stále ešte trpí. Organizácia získala za svoju činnosť v oblasti sociálnej práce a inklúzie zraniteľných skupín obyvateľstva ocenenie v rámci programu Cena Nadácie ERSTE za sociálnu integráciu.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.