Jogurtový koláč s jablkami
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 1.10.2001 16:25
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Z padaviek alebo jabĺčok, ktoré vzhľadom veľmi nelákajú k zahryznutiu, si môžeme bez väčšej námahy pripraviť vynikajúci jablkový koláč.

Prísady:
1 kelímok bieleho jogurtu (kelímok ďalej slúži ako odmerka), 4 kelímky hladkej múky, 1 ½ kelímku cukru, 1 ½ kelímku oleja, 4 vajcia, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku, 3 väčšie jablká, pol lyžičky škorice, pohárik rumu.
Postup:
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kolieska, ktoré necháme 2 hodiny macerovať v rume ochutenom škoricou. Do misy dáme jogurt, múku, cukor a olej, celé vajcia, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Mixerom vypracujeme na hladké cesto. Okrúhlu tortovú formu vymastíme a posypeme múkou (alebo vyložíme papierom na pečenie) a naplníme pripraveným cestom, na ktoré vencovito naukladáme plátky jabĺčok. Pocukríme a pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 45 minút.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.