Klasické džemy s 50 % ovocia
Ideálny na použitie pri kyslejšom alebo menej zrelom ovocí
Dr.Oetker Gelfix Klasik 1:1
Tradičný želírovací pomocník na výrobu ovocných džemov, marmelád a želé. Jedno balenie postačí na 1 kg ovocia, prípadne 850 ml ovocnej šťavy a 1,150 kg cukru. Už po 6 minútach varenia je džem hotový. Ak chcete dodať džemu ľahko karamelový nádych, použite trstinový alebo hnedý cukor.
Extra ovocné džemy až so 66 % ovocia
Ideální pri príprave džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím
Dr.Oetker Gelfix Extra 2:1
Tento želírovací prípravok je skvelý na prípravu džemov, marmelád alebo želé s vyšším obsahom ovocia. Postačí vám polovičné množstvo cukru, čo poteší aj priaznivcov zdravšieho životného štýlu. Jedno vrecúško vystačí na 1 000 g ovocia a 500 g cukru a varí sa rovnako iba 6 minút.
Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1
Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút. Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.
Super ovocné džemy až so 73 % ovocia
Na prípravu džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím
Dr.Oetker Gelfix Super 3:1
Ak chcete, aby váš džem alebo marmeláda mala intenzívnu ovocnú chuť, tento želírovací prípravok je určený presne Vám. Jedno balenie vystačí na prípravu džemov, marmelád či želé z 1 000 g ovocia a 350 g cukru. Príprava je rýchla, varí sa len 6 minút.
Dr.Oetker Želírovací cukor Super 3:1
Pokiaľ chcete pri varení džemov, marmelád alebo želé zachovať výrazný podiel a tým aj chuť ovocia, použite pri ich príprave Želírovací cukor Super 3:1. Jedno balenie vystačí až na 1,5 kg ovocia.
Džemy aj pre diabetikov
Dr.Oetker Želírovací ovocný cukor
Používa sa na prípravu džemov, marmelád a želé vhodných aj pre diabetikov. Tvorí ho ovocný cukor – fruktóza (97%) a náhradné sladidlá. Jedno balenie vystačí na 700g ovocia a varí sa len 3 minúty. Džemy pripravené s Želírovacím ovocným cukrom Dr.Oetker obsahujú až 74% ovocia.
Užitoční pomocníci nielen pre sladké zaváranie
Dr.Oetker Kyselina citrónová
Kyselina citrónová želíruje, konzervuje a okysľuje. Podporuje želírovací proces. Preto ak džem nie je po uvarení dostatočne tuhý, pridáme do neho ešte 1-2 kávové lyžičky Kyseliny citrónovej. Kyselina citrónová zároveň zvýrazňuje chuť ovocia i zeleniny, ktoré neobsahuje dostatok vlastných kyselín, ako napr. čučoriedky. Možno ju použiť aj na dochutenie šalátov, kompótov či nápojov. Balenie obsahuje 20 g kyseliny citrónovej v práškovej forme, čo zodpovedá asi 320 ml citrónovej šťavy.
Náš tip: Kyselina citrónová je skvelým pomocníkom aj pri odstraňovaní vodného kameňa, napr. v kávovaroch a pod.
Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie
Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.