Čatní z nektáriniek a hrušiek s čili
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 21.6.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1. Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame nektárinky, hrušky, šalotku, zázvor, čili, jablkovú šťavu, jablkový ocot, badián, škoricu a soľ. Obsah vrecka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: asi 5 pohárov à 375 ml

 

Prísady:

·       1 kg olúpaných a odkôstkovaných nektáriniek nakrájaných na kocky

·       250 g olúpaných hrušiek zbavených jadrovníkov a nakrájaných na kocky

·       150 g očistenej šalotky nakrájanej na kúsky

·       1 PL čerstvého zázvoru olúpaného a nasekaného na malé kúsky

·       2 červené čili papričky nakrájané na malé kúsky

·       250 ml 100 % jablkovej šťavy

·       125 ml jablkového octu

·       2 celé badiány

·       1 kúsok celej škorice

·       2 zarovnané PL soli

·       1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker

·       350 g cukru

 

Príprava:

 

1.    Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame nektárinky, hrušky, šalotku, zázvor, čili, jablkovú šťavu, jablkový ocot, badián, škoricu a soľ. Obsah vrecka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2.    Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút.

3.    Prípadnú penu odoberieme a odstránime badián a škoricu. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.