Smotanové zemiaky |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 18.6.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Spôsob grilovania: nepriamy stredne silný žiar (175-230 ° C) | ||
Spôsob grilovania: nepriamy stredne silný žiar (175-230 ° C) Čas grilovania: 30 minút 800g zemiakov 3 strúčiky cesnaku 200g nastrúhaného syra 250ml smotany Soľ, korenie Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Zapekaciu misku vymastíme olejom a navrstvíme prvú vrstvu zemiakov. Osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným syrom. Poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov a celý postup opakujeme, kým nie je miska plná. Potom zalejeme smotanou ochutenou roztlačeným cesnakom a povrch posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vložíme do rozohriateho grilu a zapekáme nepriamou metódou, kým povrch nezozlátne. Recepty Weber odporúča Zdeněk Pohlreich! ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |