Cupcakes s bielou čokoládou a jahodami
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 24.7.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

12 koláčikov - Doba prípravy: 15 minút + čas na chladenie

12 koláčikov

Doba prípravy: 15 minút + čas na chladenie

Doba pečenia: 20-25 minút

ľahké

 

Na cupcakes:

100 g bielej čokolády

100 g jahôd

150 g hladkej múky

5 g kypriaceho prášku (1/3 vrecúška)

150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

150 g cukru

3 vajcia

50 g jahodovej marmelády

 

Na dekoráciu:

150 ml smotany na šľahanie

práškový cukor

12 menších jahôd

 

Postup:

Rúru predhrejte na 180°C.

 

Nalámte čokoládu na veľmi malé kúsky. Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky.

 

Preosejte múku do veľkej misy. Pridajte tuk Hera maslová príchuť, cukor, vajcia, kypriaci prášok, štipku soli a jahodovú marmeládu. Všetko dôkladne premiešajte, kým nebude zmes hladká. Postupne pridajte kúsky čokolády a jahôd.

 

Papierové košíčky vložte do formičiek na muffiny. Do každého dajte 2 lyžice cesta.

 

Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista a nechajte vychladnúť.

 

Vyšľahajte smotanu s 1-2 lyžicami práškového cukru, kým nebude krém tuhý. Lyžicou alebo cukrárskou zdobičkou naneste kopček šľahačky na každý cupcake a navrch položte jahôdku.

 

Variant:

Veľmi chutná je aj ananásová verzia. Nahraďte jahody a jahodovú marmeládu kúskami ananásu a ananásovou marmeládou.

 

Tip:

Môžete upiecť tieto cupcakes v mini verzii, ak použijete košíčky na bonbóny. Čas pečenia je potrebné skrátiť.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.