Cupcakes s bielou čokoládou a jahodami |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 24.7.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
12 koláčikov - Doba prípravy: 15 minút + čas na chladenie | ||
12 koláčikov Doba prípravy: 15 minút + čas na chladenie Doba pečenia: 20-25 minút ľahké Na cupcakes: 100 g bielej čokolády 100 g jahôd 150 g hladkej múky 5 g kypriaceho prášku (1/3 vrecúška) 150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť 150 g cukru 3 vajcia 50 g jahodovej marmelády Na dekoráciu: 150 ml smotany na šľahanie práškový cukor 12 menších jahôd Postup: Rúru predhrejte na 180°C. Nalámte čokoládu na veľmi malé kúsky. Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky. Preosejte múku do veľkej misy. Pridajte tuk Hera maslová príchuť, cukor, vajcia, kypriaci prášok, štipku soli a jahodovú marmeládu. Všetko dôkladne premiešajte, kým nebude zmes hladká. Postupne pridajte kúsky čokolády a jahôd. Papierové košíčky vložte do formičiek na muffiny. Do každého dajte 2 lyžice cesta. Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista a nechajte vychladnúť. Vyšľahajte smotanu s 1-2 lyžicami práškového cukru, kým nebude krém tuhý. Lyžicou alebo cukrárskou zdobičkou naneste kopček šľahačky na každý cupcake a navrch položte jahôdku. Variant: Veľmi chutná je aj ananásová verzia. Nahraďte jahody a jahodovú marmeládu kúskami ananásu a ananásovou marmeládou. Tip: Môžete upiecť tieto cupcakes v mini verzii, ak použijete košíčky na bonbóny. Čas pečenia je potrebné skrátiť. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |