Obrátený broskyňový koláč |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 26.7.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Preosejte múku do misy. Primiešajte tuk Hera, cukor, soľ a žĺtok. Vypracujte cesto. Keď je vláčne, vytvarujte studenými rukami guľu, zabaľte ju do fólie a vložte na 30 minút do chladničky. | ||
Ingrediencie: Na cesto: 150 g hladkej múky + múka na pomúčenie 75 g rastlinnej tukovej nátierky Hera izbovej teploty 50 g cukru 1 žĺtok Na náplň: čerstvé broskyne, prípadne 1velká plechovka broskýň (cca 820 g) 30 g rozpustnej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť 30 g kryštálového cukru 50 g nahrubo posekaných pistácií Postup: Predhrejte rúru na 200° C. Preosejte múku do misy. Primiešajte tuk Hera, cukor, soľ a žĺtok. Vypracujte cesto. Keď je vláčne, vytvarujte studenými rukami guľu, zabaľte ju do fólie a vložte na 30 minút do chladničky. Umyte, osušte broskyne a nakrájajte ich na štvrtiny. Potrite papier na pečenie vo forme na pečenie tukom Hera maslová príchuť a posypte cukrom a orieškami. Na vrstvu rovnomerne rozložte broskyne. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche do kruhu s priemerom 20 cm. Odstráňte prebytočnú múku a položte cesto na broskyne. Okraje cesta mierne stlačte dole. Pečte koláč dozlatista v predhriatej rúre 25 – 30 minút. Po upečení položte na formu veľký tanier, pevne ho prichyťte a veľmi rýchlo obráťte. Odoberte formu a odstráňte papier. Koláč rozkrojte na 8 častí. Variant: Pred pečením pokvapkajte broskyne pár kvapkami citrónovej alebo pomarančovej šťavy. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |