Letný jahodový koláč |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 1.8.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Preosejte múku a prášok do pečiva do veľkej misy. Pridajte cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia a tuk Hera a zamieste husté cesto. | ||
Na 8-10 kúskov Čas na prípravu: 20 minút Čas na chladenie a pečenie: 35-45 minút Stredne náročný Na cesto: 150 g hladkej múky 16 g prášku do pečiva (1 vrecúško) 150 g kryštálového cukru 8 g vanilkového cukru (1 vrecúško) 3 vajcia 150 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera štipka soli Na náplň: ½ l polotučného mlieka 40 g vanilkového pudingu v prášku 50 g kryštálového cukru 1 vajce 500 g jahôd 125 ml šľahačky cukor na posypanie Postup: Predhrejte rúru na 180 °C. Preosejte múku a prášok do pečiva do veľkej misy. Pridajte cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia a tuk Hera a zamieste husté cesto. Vylejte cesto do pripravenej vymastenej a pomúčenej obdĺžnikovej formy (prípadne formy vyloženej papierom na pečenie). Pečte cesto v rozohriatej rúre 35-45 minút dozlatista. Po vybratí nechajte vychladnúť. Kým sa cesto pečie, urobte pudingový krém. Rozohrejte mlieko. V miske zmiešajte pudingový prášok, cukor a vajce so 4 lyžicami teplého mlieka. Vylejte zmes do horúceho mlieka a za stáleho miešania priveďte k varu a následne pri zníženej teplote povarte 3-4 minúty. Nezabudnite pravidelne miešať! Za občasného miešania nechajte vychladnúť, na povrchu pudingu sa nesmie vytvoriť koža. Medzitým očistite jahody a rozpoľte ich. Vyšľahajte šľahačku. Hotovú šľahačku vmiešajte do studeného pudingu. Ak bude puding teplý, šľahačka sa roztopí a krém bude riedky. Hotový krém rovnomerne rozotrite na cesto. Lyžičkou dajte na krém polovice jahôd a posypte cukrom. Variant: Jahody možno nahradiť iným sezónnym ovocím, ako sú maliny, marhule, broskyne, banány, kivi či čučoriedky. Rovnako dobrá je aj zmes ovocia. Tip: Namiesto obdĺžnikovej formy môžete použiť veľkú okrúhlu formu. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |