Vyberte sa do Dolného Rakúska za lahodným vínom, športom a na cyklovýlety s deťmi
Autor(ka) : Zuzan
Dátum a čas : 19.9.2013 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Bohatá úroda, prvé zrelé hrozno, ochutnávky vína a všadeprítomné kríkové venčeky, tzv. Heurigen, vás pozývajú objavovať tajomstvá jesene v Dolnom Rakúsku. Pre rodiny s deťmi sú pripravené výlety bicyklom a gurmáni môžu ochutnať skvelé špeciality. Oslavujte a bicyklujte s nami!

Bohatá úroda, prvé zrelé hrozno, ochutnávky vína a všadeprítomné kríkové venčeky, tzv. Heurigen, vás pozývajú objavovať tajomstvá jesene v Dolnom Rakúsku. Pre rodiny s deťmi sú pripravené výlety bicyklom a gurmáni môžu ochutnať skvelé špeciality. Oslavujte a bicyklujte s nami!

 

Bicyklovanie s deťmi v Dolnom Rakúsku - nová rodinná cyklomapa v slovenčine

Bicyklovanie nie je len zdravou športovou aktivitou, ale je predovšetkým zábavná a vhodná pre všetky vekové kategórie. Nová dolnorakúska cyklomapa prináša prehľad cyklotrás vyhovujúcich potrebám rodín s deťmi, ktoré sú ľahko zdolateľné a vhodné aj pre malých športovcov. Väčšina trás je plne upravená, má asfaltový povrch so šírkou 2,5 m a nemá takmer žiadne stúpanie. Nech sa však vyberiete ktoroukoľvek z nich, bude sa na čo pozerať. Deti môžu objavovať ťavie divadlo, divoké zátoky, rytierske hrady a mnohé iné atrakcie, ktoré Dolné Rakúsko ponúka, a sú ľahko prístupné vďaka cyklistickým chodníkom. Mapa ponúka dvanásť skvelých tipov na dobrodružné aj pokojné rodinné cyklovýlety.

Rodinné trasy sú určené pre deti od 6 prípadne12 rokov, pričom ich hranica sa určuje predovšetkým podľa dĺžky trasy. Cyklookruhy vedú bez výnimiek po samostatnej cykloceste, po vedľajších cestách alebo tichých štvrtiach bez dopravy a jazdí sa takmer nepretržite po rovine. Pozdĺž trás je v prevádzke celý rad gastronomických zariadení, ihrísk pre deti, prírodných parkov či kúpalísk.

 

Malý vyber z ponúkanych trás a výletov:

  • História v priamom prenose (Niedersulz) - Na tejto cyklotúre si nenechajte ujsť múzeum dediny - Museumsdorf Niedersulz, so starými poľnohospodárskymi usadlosťami, zvieratkami na pohladenie, domami remeselníkov, stajňami, mlynom a ďalšími atrakciami a prekvapeniami.
  • Na dvoch kolesách popri parnej železnici (Hagenbrunn - Deutsch Wagram) - Deti si môžu užiť veľa zábavy pri bicyklovaní pozdĺž starej železničnej trati. Správny smer a cestu ukazujú železničné a signalizačné zariadenia.
  • Na kolesách s veslom  (Orth - Stopfenreith) - Vzrušujúca jazda cez jednu z posledných lužných oblastí v Európe. Deti si užijú krásnu a nezameniteľnú dobrodružnú atmosféru pralesu!

Mapu si môžete zadarmo objednať na adrese dolne-rakusko.info

 

Veľká slávnosť pre milovníkov vína

Už osemnástykrát sa v Dolnom Rakúsku oslavuje vínna jeseň. Vo viac ako 100 mestečkách sa koná 800 podujatí, kde sa hlavnou témou stáva ochutnávanie skvelých dolnorakúskych vín a vládne kulinársky pôžitok. Vyberte sa oslavovať lahodnú chuť vína a jedla do najväčšieho vinárskeho kraja Rakúska! 

 

Dolnorakúske vínne festivaly sa pýšia kvalitným vínom a skvelou organizáciou. Z 800 podujatí vám prinášame pár tipov na najkrajšie slávnosti:

  • Festival vínnych pivničiek Bisamberg 14. - 15. september 2013
  • Prechádzka vinicami a pivničkami spolu so sprievodcovským výkladom Ahrenberger:  21. september 2013
  • Festival vinárov z Retzu: 28. - 30. september 2013
  • Festival vínnych pivničiek Niederkreuzstetten: 29. september 2013
  • Vínna jeseň v malebnom mestečku Spitz: 28. september - 13. október 2013
  • Vínne ralley vo viacerých vinárstvach regiónu Wolkersdorf:  5. október - 2. november 2013
  • Wetzmannsthalerskédni Muštu: 12. a 13. október 2013

·         Podzemné prechádzky Herrnbaumgarten: 26. október 2013

Všetky podujatia počas vínnej jesene v Dolnom Rakúsku nájdete na stránke www.weinherbst.at

 

Dolnorakúska krajinská výstava  2013 už len do 3. novembra

Ešte stále sa môžete ísť pozrieť na najväčšiu dolnorakúsku krajinskú výstavu Chlieb a víno, ktorú navštívili už tisícky záujemcov. Najobľúbenejšou expozíciou je múzeum praveku, kde sa dozviete všetko o výrobe chleba od dávnych čias, a vínne mestečko, ktoré rozpráva príbeh histórie vína. Zároveň sa môžete prejsť vínnymi uličkami a hroznovými sadmi, ktorými je popretkávané celé Dolné Rakúsko.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.