Ako posilniť organizmus, alebo čo by nemalo chýbať v lekárničke
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 17.9.2013 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Blíži sa jeseň a s ňou prichádzajú aj nemilí spoločníci ako nádcha, bolesť v krku a kašeľ. Aby ste sa v nadchádzajúcom chladnom období týmto „nepriateľom“ vyvarovali, dbajte už teraz na prevenciu a posilňujte imunitu svojho organizmu! Len silný organizmus dokáže proti nim prirodzene bojovať.

Blíži sa jeseň a s ňou prichádzajú aj nemilí spoločníci ako nádcha, bolesť v krku a kašeľ. Aby ste sa v nadchádzajúcom chladnom období týmto „nepriateľom“ vyvarovali, dbajte už teraz na prevenciu a posilňujte imunitu svojho organizmu! Len silný organizmus dokáže proti nim prirodzene bojovať.

 

Najvýznamnejšie pre obranu organizmu pred ochoreniami sú sliznice. Prečo sú také dôležité? Sliznice máme v tele takmer všade. Pokrývajú vnútorné priestory orgánov a vonkajšie priestory dutín. Chránia organizmus pred škodlivými vplyvmi prostredia – patogénmi, ako sú napríklad baktérie, vírusy, či toxické látky. Sliznice sú vlhké. Produkujú hlieny, ktoré okrem toho, že zabraňujú vysýchaniu slizníc, pôsobia aj antimikrobionálne. Sliznice nájdeme v tráviacej, rozmnožovacej, vylučovacej a dýchacej sústave. Nosová dutina a priedušky filtrujú telo od nečistôt, prachu, vírusov a baktérií z okolia. Sú však veľmi chúlostivé a ich každodenné vystavovanie nečistotám môže poškodiť ich obrannú funkciu.

 

Pripravili sme pre vás niekoľko rád, vďaka ktorým sa môžete ochoreniam lepšie ubrániť.

 

Venujte sa posilňovaniu obranyschopnosti. Zvýšte prísun vitamínov – jedzte čerstvé ovocie a zeleninu, hýbte sa, športujte a otužujte. Snažte sa svoje telo očistiť od škodlivých látok, a súčasne ho posilniť. Venujte mu dostatočnú starostlivosť a chráňte ho pred zimou vhodným oblečením.

Veľmi dôležité je dodržiavanie základných hygienických pravidiel. Ruky si často počas dňa umývajte teplou vodou a mydlom, najlepšie po každom pobyte vonku a kontakte s ľuďmi.  Ak sa ocitnete v situácií, keď si ruky umyť nemôžete, noste so sebou dezinfekčný gél na ruky na alkoholovej báze. Snažte sa nedotýkať sa rukami tváre a nešúchajte si oči. Znížite tak riziko prenosu vírusov rukami z kontaminovaných predmetov. Samozrejme sa vyhýbajte aj kontaktu s chorými a pokiaľ možno i miestam, kde sa pohybuje veľa ľudí.

 

Ak aj napriek dodržiavaniu vyššie uvedených rád pocítite napríklad škriabanie v krku, či nepríjemný pocit na prieduškách, nečakajte a vybavte sa vhodnými pomocníkmi. Začať by ste mali u tých prírodných. Odporúčame Vincentku, ktorej produkty, z prírodného liečivého zdroja tvorené zvyškovou morskou vodou, sú vďaka svojmu zloženiu minerálnych látok a ďalších dôležitých prvkov ideálnym riešením na uzdravenie. Vďaka svoju zloženiu ich môžu používať dokonca aj tehotné ženy, dojčiace maminky a malé deti.

 

Vincentka je ojedinelá minerálna voda z prírodného liečivého zdroja, ktorá je skvelým pomocníkom proti ochoreniam dýchacích ciest. Jej účinky sú preverené stáročiami. Svojim obsahom a vyváženosťou minerálnych solí a prvkov napomáha rozpúšťaniu hlienov a má blahodarný vplyv na hlasivky. Je vyhľadávaným nápojom hercov a spevákov. Prijímať ju môžete nielen ako nápoj, ale aj inhalovaním. Je zdrojom dôležitých minerálov, ktoré telo pri vysokých teplotách stráca.

 

Tip: Ako inhalovať?

Inhalácia je veľmi jednoduchá. Stačí, keď do nerezového hrnca nalejete Vincentku (cca 2-3 cm) a pomaly ju zahrievate tak dlho, než sa začne uvoľňovať para (nesmie dôjsť k varu). Prehoďte si cez hlavu uterák a opatrne sa nahnite nad hrniec. Potom stačí 5-10 minúť normálne dýchať. Vincentku je možné inhalovať aj bežnými inhalátormi.

 

Proti bolesti v krku spoľahlivo pomôžu pastilky. Keďže pastilky sú účinným prostriedkom, je nutné k nim tak i pristupovať. Aby naozaj fungovali, ich užívanie by malo byť pravidelné a v súlade s odporúčaným dávkovaním. Na trhu existuje množstvo pastiliek – vybrať si tak môžete podľa rozsahu ochorenia a ďalších preferencií. Pastilky Vincentka môžete, na rozdiel od iných, používať dlhodobo i preventívne.

 

Ovocné alebo bylinné pastilky Vincentka sú zdrojom prírodných minerálnych solí, ktoré priaznivo pôsobia na sliznicu ústnej dutiny a nosohltanu. Sliznicu osviežujú a zvlhčujú, čím zvyšujú jej obranyschopnosť. Užívanie pastiliek prispieva k zníženiu rizika chrípky a prechladnutia. Pôsobia priaznivo aj na hlasivky po záťaži. Urýchľujú ich regeneráciu, obzvlášť u hlasových profesionálov.

 

Kašeľ a podráždené priedušky upokojí vhodný sirup, ktorý rozpustí nepríjemné hlieny a spriechodní dýchacie cesty. Vyskúšajte sirup Vincentka, ktorý spája silu liečivých byliniek – skorocelu, materinej dúšky a prírodnej minerálnej vody Vincentka z liečivého zdroja. Vincentka je pri prechladnutí ideálnou zásobou stopových prvkov (vápnik, horčík, jód, lítium, fluór a ďalších).

 

Skorocelový extrakt s obsahom slizu, aukubín, trieslovín a kyseliny kremičitej je vhodný pri zahlienení dýchacieho ústrojenstva. Extrakt z materinej dúšky s obsahom silíc, thymolu, horčín, trieslovín a flavónov úspešne pomáha pri problémoch horných dýchacích ciest a trávenia. Zvyšuje tvorbu žalúdočných štiav a podporuje chuť k jedlu, ktorá práve kvôli chorobám stráca.

 

Pri zápaloch horných dýchacích ciest, a zároveň ako účinná prevencia funguje prečisťovanie vhodným prípravkom.

 

Odporúčame Vincentku Nasalis z koncentrátu minerálnej vody Vincentka. Vďaka svojmu zloženiu minerálov, jódu a uhličitanov je ideálna ku každodennému preplachovaniu nosových dutín a nosohltanu. Pravidelné preplachovanie týmto roztokom prispieva k urýchleniu obnovy prirodzeného prostredia slizníc a k zlepšeniu obranyschopnosti. Obzvlášť v období zvýšeného výskytu infekcií a alergénov tak účinne chráni horné dýchacie cesty, upokojuje ich a zabraňuje ich zdurovaniu.

 

Okrem ochrany pred alergénmi pomáhajú čisté dutiny eliminovať napríklad aj tvorbu chrást v akútnych stavoch. Dobre pôsobia proti vysušovaniu slizníc počas spánku. Čistými dutinami dokonca zvýšite aj kvalitu vášho spánku, pretože nebudete chrápať. Starostlivosť je vhodná tiež v prípade rekonvalescencie po operáciách v oblasti nosovej dutiny a nosohltanu, pred plánovaným vyšetrením, alebo lekárskym zákrokom. Čisté dutiny uľahčujú aj vstrebávanie iných liečivých preparátov a zvyšujú ich účinnosť.

 

Pri nádche a upchatom nose  ošetrujte sliznicu nosohltanu Nosovým sprejom Vincentka. Zvýšite tak jeho fyziologickú čistiacu schopnosť a tým i optimálne fungovanie slizničnej imunity ako primárnej obrany pred infekciou. Nosový sprej využijete hlavne pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a v prostredí znečistenom najmä prachovými časticami.

Pre novorodencov je k dispozícii špeciálne upravená verzia nosového spreja, ktorá má užší aplikátor a šetrnejším tlakom podáva polovičnú dávku spreja. Na rozdiel od iných produktov nie je návykový, a preto ho možno používať preventívne i dlhodobo.

 

 

 

 

 

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.