Dovolenka na Slovensku je čoraz populárnejšia
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 27.9.2013 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Dovolenka na Slovensku je medzi rodinami s deťmi čoraz populárnejšia. Vyplýva to z prieskumu, ktorý formou online ankety realizoval portál rodinka.sk.

Dovolenka na Slovensku je medzi rodinami s deťmi čoraz populárnejšia. Vyplýva  to z prieskumu, ktorý formou online ankety realizoval portál rodinka.sk.

Online anketu zameranú na preferencie slovenských rodín pri výbere dovolenkovej destinácie uskutočnil portál rodinka.sk v spolupráci s Hotelom Salamandra, ktorý sa nachádza v Štiavnických vrchoch. Ankety sa zúčastnilo 887 respondentov z celého Slovenska a vyplýva z nej, že Slováci začínajú opäť objavovať krásy rodného kraja. Až 43 % ľudí preferuje pri výbere letnej dovolenky Slovensko pred zahraničím. Prekvapivo len 5 % z respondentov odpovedalo, že  dovolenku trávia zvyčajne pri mori a 25 % priznalo, že každý rok je to inak – raz idú na dovolenku do zahraničia, inokedy zostanú na Slovensku. Výsledky ankety Hotela Salamandra sa zhodujú so štatistikami z partnerského horského hotela Sliezsky dom vo Vysokých Tatrách.

„Podľa našich interných štatistík sa pobyty Slovákov predlžujú. Počas dovoleniek trávia na Slovensku viac času ako v minulosti. Tento trend potvrdzuje aj Horský hotel Sliezsky dom vo Vysokých Tatrách, kde strávia hostia priemerne 2,2 dňa, čo je o pol dňa viac ako minulý rok. Ide o najvyššie položený horský hotel, dĺžka návštev preto nie je štandardná, no napriek tomu nás teší, že sa predlžuje. Čo sa týka celkového počtu strávených nocí, stúpol nám medziročne o takmer 7 %,“ povedal riaditeľ hotela Salamandra a Horského hotela Sliezsky dom Michal Hacker.

Spoločnosť Azet.sk zrealizovala v auguste v rámci kampane Spoznávajme Kvalitu z našich regiónov podobný prieskum, ktorý tiež sledoval preferencie Slovákov pri výbere dovolenkovej destinácie. Výsledky takisto poukázali na rastúcu popularitu slovenských regiónov - až 88 % respondentov by uvažovalo nad víkendovým pobytom, či dovolenkou strávenou na Slovensku, ak by boli viac informovaní o zaujímavých miestach a dobrých službách v regiónoch Slovenska. V tom čase tvrdilo 30 % opýtaných , že dovolenku bude tráviť doma, 33 % plánovalo, že sa vyberie niekde na Slovensko a len 16 % priznalo, že bude dovolenkovať  v zahraničí.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.