Pečené husacie prsia, sladký zemiak, šípkové želé |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 21.10.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Sladký zemiak nakrájame na väčšie kocky, premiešame s trochou oleja, osolíme, okoreníme a dáme upiecť do trúby na 160°C až kým nezmäknú | ||
Suroviny: husacie prsia 300g sladkých zemiakov 50ml smotany maslo 180ml šípkového džemu (ideálne domáci) 1PL medu badián, škorica 50ml vody 1 balík želatíny (asi 10gramov) olej soľ, korenie Postup: 1. Sladký zemiak nakrájame na väčšie kocky, premiešame s trochou oleja, osolíme, okoreníme a dáme upiecť do trúby na 160°C až kým nezmäknú. 2. Rozmixujeme so smotanou a studeným maslom, poprípade dochutíme. 3. Na želé si dáme prevariť džem s vodou a medom, pridáme badián a celú škoricu, prevaríme a prepasírujeme cez sitko. Plátky želatíny dáme namočiť do vlažnej vody kým nezmäknú. Vyberieme ich, vyžmýkame a vmiešame do teplého roztoku, až kým sa nerozpustia. Vlejeme do formy a necháme zatuhnúť. 4. Husacie prsia opracujeme, posolíme, okoreníme, kožu narežeme, opečieme z obidvoch strán a dáme piecť na 180°C, pokiaľ nebudú „potiť krv“. Potom ich vyberieme, položíme na ne kocku masla a necháme pár minút odpočinúť. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |