Pečené husacie prsia, sladký zemiak, šípkové želé
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 21.10.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Sladký zemiak nakrájame na väčšie kocky, premiešame s trochou oleja, osolíme, okoreníme a dáme upiecť do trúby na 160°C až kým nezmäknú

Suroviny:

husacie prsia

300g sladkých zemiakov

50ml smotany

maslo

180ml šípkového džemu (ideálne domáci)

1PL medu

badián, škorica

50ml vody

1 balík želatíny (asi 10gramov)

olej

soľ, korenie

 

Postup:

1.    Sladký zemiak nakrájame na väčšie kocky, premiešame s trochou oleja, osolíme, okoreníme a dáme upiecť do trúby na 160°C až kým nezmäknú.

2.    Rozmixujeme so smotanou a studeným maslom, poprípade dochutíme.

3.    Na želé si dáme prevariť džem s vodou a medom, pridáme badián a celú škoricu, prevaríme a prepasírujeme cez sitko. Plátky želatíny dáme namočiť do vlažnej vody kým nezmäknú. Vyberieme ich, vyžmýkame a vmiešame do teplého roztoku, až kým sa nerozpustia. Vlejeme do formy a necháme zatuhnúť.

4.    Husacie prsia opracujeme, posolíme, okoreníme, kožu narežeme, opečieme z obidvoch strán a dáme piecť na 180°C, pokiaľ nebudú „potiť krv“. Potom ich vyberieme, položíme na ne kocku masla a necháme pár minút odpočinúť.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.