Rillette z husacieho stehna, kapustové pyré, fritovaná lokša
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 23.10.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Stehná dobre nasolíme a vypečieme kožu.

Suroviny:

1 pár husacích stehien

400g červenej kapusty – nastrúhanej

1ks zemiakovej lokše

½  červenej cibule

50g hnedého cukru

1dcl červeného vína

masť

soľ

korenie čierne aj nové

bobkový list

pár vetvičiek tymianu

 

Postup:

1.    Stehná dobre nasolíme a vypečieme kožu.

2.    Vložíme do pekáča, vlejeme tuk z panvice, ktorý sa nám vypiekol a doplníme roztopenou a ochutenou kačacou/husacou masťou tak, aby boli zaliate.

3.    Pridáme vetvičku tymianu, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, zakryjeme a pečieme na 120°C asi 2 hodiny tak, aby bolo mäso úplne jemné.

4.    Potom ho oberieme od kosti a s pomocou kuchynského robota rozsekáme na malé kúsky a za pochodu vlejeme asi 3PL masti.

TIP: Na oživenie môžeme vmiešať aj orechy.

5.    Skontrolujeme, či je mäso dobre dochutené a natlačíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie.

6.    Na pyré spravíme základ z cibule, karamelizovaného cukru a červeného vína, podusíme na ňom kapustu. Keď bude úplne mäkká, rozmixujeme ju, prepasírujeme cez jemné sitko, dochutíme a nakoniec za tepla našľaháme trošku studeného masla.

7.    Z lokše si môžeme vykrajovať ľubovoľné tvary a vyfritujeme ich v panvici s troškou masti, osolíme.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.