Ako to vyzerá v raji? Nič nie je čiernobiele
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 3.11.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Unikátna výstava fotografa Igora Boháča zachytáva jeho 18-dňovú cestu po pestrofarebnej Kostarike. Jej ohromujúca rozmanitosť vám vyrazí dych a v okamihu zatúžite kúpiť si letenku do raja.

Unikátna výstava fotografa Igora Boháča zachytáva jeho 18-dňovú cestu po pestrofarebnej Kostarike. Jej ohromujúca rozmanitosť vám vyrazí dych a v okamihu zatúžite kúpiť si letenku do raja.

Presne tam sa ocitol fotograf Igor Boháč, ktorý absolvoval trojtýždňovú fotografickú expedíciu v srdci Strednej Ameriky. Z jednej strany obmýva Kostariku Tichý oceán, z druhej Karibské more. Tu by sme mohli skončiť a predstaviť si tie nekonečne dlhé piesočné pláže až gýčovo tyrkysové more. To však nie je všetko. Neprebádané zákutia národných parkov, úchvatná fauna a flóra ako z katalógu „Toto nikde na svete nenájdete“, či prírodné scenérie, z ktorých sa trasú kolená. Sopky, vodopády, termálne pramene, zvieracie sanatória, unikátny stromodom. To všetko a ešte viac vo farebnom spektre, z ktorého sa zatočí hlava.

Dokonalá terapia farbami na šedé jesenné dni

Taká je výstava Colors of Costa Rica, ktorej vernisáž sa koná v utorok 5.11. o 18:00 v Galérii Focesa v Šali. Z veľkého množstva fotografií vybral Igor Boháč 70 najlepších a najvýstižnejších podôb Kostariky. Veľkoplošné obrazy plné detailov a farebných kontrastov roztancujú okrem zraku aj ďalšie zmysly. Pozriete do očí divo žijúcim zvieratám v dažďovom pralese. Začujete hukot vodopádu Magia Blanca, ktorého spád končí v oáze orchideí, motýľov a kolibríkov. Vychutnáte si rozprávkové svetlo pri východe a západe slnka a  na chvíľu budete v rukách držať šabľu na sekanie lián v džungli. A aby toho nebolo málo, atmosféru dotvorí aj videoprojekcia z dobrodružnej cesty, ktorá sa bude premietať po celý čas trvania výstavy. Chýbať nebude ani pohodová reagge hudba, ktorá takisto neodmysliteľne patrí do kostarického koloritu.

November - Mesiac fotografie, aj tej kostarickej

Príďte zažiť Kostariku na vlastnej koži  v rámci novembra – Mesiaca fotografie od 5.11. do 12.12 v priestoroch Galérie Focesa v Šali na Školskej ulici 2330/1A v čase od 8.00 h do 18.00 h počas týždňa a od 9.00 h do 13.00 h v sobotu. Počas prehliadky výstavy si môžete pozrieť aj najväčšiu verejnú súkromnú zbierku starých fotoaparátov nainštalovanú priamo v galérii.

O autorovi

Igor Boháč (1965) je uznávaný slovenský fotograf. Vo svojej bohatej tvorbe sa venuje najmä reportážnej, cestovateľskej a ateliérovej fotografii (Hra so svetlom, Akt). Je vydavateľom autorských fotografických kalendárov so slovenskou tématikou,  niekoľkokrát ocenených zlatou medailou ako Najkrajší kalendár Slovenska. Pracuje pre renomované reklamné a podnikateľské spoločnosti. Vystavuje nielen u nás, ale aj v zahraničí.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.