Netradične: Mini curry-kebab na vianočný stôl
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 6.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Mleté kuracie mäso 2 hodiny marinujeme v zmesi curry omáčky, nakrájanej cibule, soli, korenia, oregana, nasekanej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.

  • 400 g mletého kuracieho mäsa
  • ½ pohára omáčky SPAK Curry
  • mleté čierne korenie, soľ
  • cibuľa
  • múka, vajce a strúhanka (trojobal)  
  • oregáno, petržlenová vňať
  • citrón a citrónová šťava

 

Postup:

Mleté kuracie mäso 2 hodiny marinujeme v zmesi curry omáčky, nakrájanej cibule, soli, korenia, oregana, nasekanej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy. Z mäsovej zmesi potom vytvoríme malé, oválne kebaby, ktoré obaľujeme v trojobale (1.v múke, 2. vo vajci, 3. v strúhanke)  a vyprážame na rozpálenom oleji. Ako dekoráciu môžeme použiť špajle, na ktoré mini-kebaby napichneme, posypeme petržlenovou vňaťou a ozdobíme plátkom citrónu. Podávame s omáčkou SPAK Curry ako párty jednohubky alebo ako hlavné jedlo s prílohou, napríklad so zemiakmi. 

Príprava: 45 minút (+ doba marinovania mäsa)



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.