Hontianske pikantné krídelká |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 12.11.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. | ||
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 10 minút Čas opekania: 10 minút Príloha: chlieb Potrebujeme: 16 kuracích krídel 250 ml kečupu 1 ČL červenej papriky šťava z 1 citróna 1 feferónka 4 PL octu trochu majoránu 4 PL oleja 20 g masla 1 cibuľa 100 ml hydinového vývaru trochu mletého čili 2 PL nasekanej petržlenovej vňate. Postup: Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať a osušíme ich. Na širokej panvici zohrejeme olej. Krídla postupne z každej strany opekáme 10 minút, aby boli chrumkavé. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou, korením čili a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej listovým šalátom. Recepty a foto HYZA ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |