Kurací hrniec zo Spiša |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 19.11.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. | ||
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 30 minút Čas varenia: 90 minút Príloha: varené zemiaky Potrebujeme: 1 PL slnečnicového oleja 4 kuracie stehná 1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky 100 g šampiňónov 4 nakrájané šalotky 1 PL hladkej múky 400 ml vody 1 ČL miešaných byliniek soľ, mleté čierne korenie 4 mrkvy Postup: Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme. Recepty a foto HYZA ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |