Jarná krása III
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 26.4.2001 03:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Máte už po štyridsiatke? Gratulujeme, pretože to znamená, že vchádzate do najlepšieho obdobia v živote ženy. A práve vám sú venované nasledujúce riadky o jarnej obnove pleti.
40 rokov – dekáda rozumu

Napriek tomu, že je to šťastné obdobie, štyridsaťročná pokožka víta jar, nezriedka, v zlej kondícii. Laboratórne testy kozmetických firiem dokázali, že v tomto ročnom období jej pružnosť a elasticita dramaticky klesajú. Po zime si preto urobte silnú kúru, ktorej efekt bude pokožka cítiť aspoň najbližšieho pol roka.

Dôverujte maskám a ampulkám. Sú najvhodnejšie na oživenie zvädnutej pokožky. Obsahujú rastlinné výťažky, komplet vitamínov a minerálnych látok, ktoré pokožku intenzívne vzpružujú. Zostava 10-14 ampuliek je už takmer v každej sérii kozmetiky pre zrelú pokožku. Treba ich aplikovať každý deň večer, pod nočný krém. Po desaťdňovej kúre samy zistíte, že vrások je menej a pokožka je hladšia, jasnejšia a výraznejšie oddýchnutá. Tieto vynikajúce efekty môžete zosilniť, ak po ampulkách ,,naservírujete“ pokožke ďalší chod: masku. Aplikujte ju systematicky dvakrát týždenne – najlepšie z rodiny hydratačných masiek pre suchú pokožku alebo vám už známe prírodné masky./ Lady informovala /

Zoštíhlite tvár krémom. Pomocou moderných krémov je možné zoštíhliť nielen objem bokov, ale aj tvár. V parfumériach sú už aj preparáty na zoštíhlenie príliš bacuľatých líčok a podbradkov. Ich hlavným hrdinom je tá istá zložka ako v krémoch na zoštíhlenie tela: kofeín, ktorý pomáha spaľovaniu tuku uloženého pod pokožkou. Neobávajte sa, že po kúre tuk zmizne a vám zostane iba ovisnutá pokožka(tak ako po redukčnej diéte). Tieto krémy nielen zoštíhľujú, ale súčasne aj intenzívne vzpružujú.

Čítajte letáčiky a počítajte. Dermatológovia tvrdia, že čím dodávame pokožke viac rôznych aktívnych látok, tým je omladzovanie účinnejšie. Preto by sme mali krémy meniť, hľadať nové zložky (unikátny je napríklad ryžový olejček) a vyberať si také, ktoré majú niekoľko ,,hrdinov“ – napríklad súčasne retinol aj vitamín C.

Hormonálna terapia pre pokožku. Nie je pravda, že po štyridsiatke je pokožka odkázaná na rýchlejšie starnutie v dôsledku poklesu množstva ženských hormónov. Sú už krémy, ktoré vyrovnávajú ich nedostatok a od nich záleží, koľko vrások budete mať o päť alebo desať rokov. V 60. rokoch to boli napríklad krémy s placentou, ktoré síce vynikajúco pôsobili na pleť, ale hormóny, ktoré obsahovali, ohrozovali zdravie. Preto sa už v kozmetike nepoužívajú. Nahradili ich hormóny získané z rastlín, tzv. fytohormóny. V pokožke plnia funkciu prirodzených estrogénov a pre organizmus sú bezpečné. Ich najbohatším zdrojom je sója. Japonky, ktoré konzumujú priemerne 3,5 gramu sóje denne, majú neskôr nielen menopauzu, ale zároveň aj mladšiu pokožku. Už samotné šaláty alebo kotlety zo sóje sú dokonalou kozmetikou. Najlepšie je však spojiť ich s krémami, ktoré obsahujú sójové fytohormóny.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.