Ázijské curry
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 26.11.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Morčacie mäso nakrájame na prúžky a necháme asi 1 hodinu marinovať v 3 PL curry omáčky. Potom mäso osolíme, zľahka okoreníme a orestujeme na oleji (kúsky mäsa môžeme takisto stočiť do tvaru slimáčika, upevniť špáratkom a takto ďalej tepelne upravovať).

  • 1 pohár SPAK Curry omáčky
  • 400 g morčacích pŕs  
  • Soľ, mleté čierne korenie, olej
  • Kurací vývar alebo horúca voda  
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • zeleninová obloha- papriky
  • čili paprička bez jadierok (podľa chuti)
  • plátky citrónu

 

Morčacie mäso nakrájame na prúžky a necháme asi 1 hodinu marinovať v 3 PL curry omáčky. Potom mäso osolíme, zľahka okoreníme a orestujeme na oleji (kúsky mäsa môžeme takisto stočiť do tvaru slimáčika, upevniť špáratkom a takto ďalej tepelne upravovať).

Po chvíli pridáme zvyšok omáčky zmiešaný s 2 dl kuracieho vývaru, prípadne horúcej vody. Mäso podlejeme omáčkou a za občasného miešania pomaly varíme asi 20 minút. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme opäť podliať vývarom či vodou. Ak naopak chceme omáčku zahustiť, pridáme do nej lyžičku kukuričného škrobu rozmiešaného v studenej vode a ešte chvíľku povaríme. Podľa chuti pridáme najemno nasekanú čili papričku. Pikantné a diaľkami voňajúce mäso v omáčke podávame s ryžou a dozdobíme plátkami papriky a plátkom citrónu.

 

Čas prípravy: 40 minút + 1 hodina na marinovanie

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.