- 1 pohár SPAK Curry omáčky
- 400 g morčacích pŕs
- Soľ, mleté čierne korenie, olej
- Kurací vývar alebo horúca voda
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- zeleninová obloha- papriky
- čili paprička bez jadierok (podľa chuti)
- plátky citrónu
Morčacie mäso nakrájame na prúžky a necháme asi 1 hodinu marinovať v 3 PL curry omáčky. Potom mäso osolíme, zľahka okoreníme a orestujeme na oleji (kúsky mäsa môžeme takisto stočiť do tvaru slimáčika, upevniť špáratkom a takto ďalej tepelne upravovať).
Po chvíli pridáme zvyšok omáčky zmiešaný s 2 dl kuracieho vývaru, prípadne horúcej vody. Mäso podlejeme omáčkou a za občasného miešania pomaly varíme asi 20 minút. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme opäť podliať vývarom či vodou. Ak naopak chceme omáčku zahustiť, pridáme do nej lyžičku kukuričného škrobu rozmiešaného v studenej vode a ešte chvíľku povaríme. Podľa chuti pridáme najemno nasekanú čili papričku. Pikantné a diaľkami voňajúce mäso v omáčke podávame s ryžou a dozdobíme plátkami papriky a plátkom citrónu.
Čas prípravy: 40 minút + 1 hodina na marinovanie