Alžbetine bavorské perníčky |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 6.12.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Len málokedy v roku nás pečenie baví práve tak ako pred Vianocami. Ide z neho teplo domova a to v doslovnom i prenesenom význame. Možno je to tou atmosférou a možno tým, že si ho užívajú všetky naše zmysly. | ||
Len málokedy v roku nás pečenie baví práve tak ako pred Vianocami. Ide z neho teplo domova a to v doslovnom i prenesenom význame. Možno je to tou atmosférou a možno tým, že si ho užívajú všetky naše zmysly. Už prvý kontakt s hrejivým medovým cestom nenápadne pohladí na duši. Na svoje si príde aj čuch. Vanilkový cukor rozvonia celý byt a neraz pošteklí nos i susedom. To však už netrpezlivo nakúkame do rúry a tešíme sa, keď sa jej obsah pekne farbí do ružova. Pravým orechovým je však ochutnať v pokoji prvý pocukrovaný koláčik. Vianoce sa môžu začať. Užite si ich spolu s našimi odskúšanými receptami, ktoré nenechajú „v štichu“ ani vianočnú cukrárku – začiatočníčku. Alžbetine bavorské perníčky Potrebujeme:
Postup
Tip: Skúsené nemecké kuchárky hovoria, že čím väčšie vajcia použijeme, tým viac mandlí je potrebné pridať v pomere k orechom. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |