Nadrozmerná perníková chalúpka v Kempinski odštartovala adventné obdobie
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 6.12.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kempinski Hotel River Park Bratislava ovládla vianočná atmosféra. Niekoľkometrový vianočný stromček, koledy, klzisko, ale i vôňa medovníkov navodzuje príjemný pocit pohodlia a pokoja. Unikátom spomedzi slovenských hotelov je nadrozmerná perníková chalúpka, ktorá je zároveň jediná svojho druhu v Bratislave.

Kempinski Hotel River Park Bratislava ovládla vianočná atmosféra. Niekoľkometrový vianočný stromček, koledy, klzisko, ale i vôňa medovníkov navodzuje príjemný pocit pohodlia a pokoja. Unikátom spomedzi slovenských hotelov je nadrozmerná perníková chalúpka, ktorá je zároveň jediná svojho druhu v Bratislave.

 

V hotelovom lobby je možné okrem klasickej vianočnej výzdoby nielen vidieť, ale aj cítiť obrovskú medovníkovú chalúpku, ktorá sa skladá až z 20 metrov štvorcových medovníkov – 850 kusov medovníkových škridiel a 900 malých medovníkov. Nádherné jedlé dielo vzniklo pod vedením šéfcukrára Kempinski Hotela River Park Yasena Petkova. Na jej výrobu bolo použitých vyše 200 kilogramov surovín, konkrétne:

 

20 kg medu

30 kg kryštálového cukru

30 kg práškového cukru

25 kg masla

75 kg múky

1 kg škorice

2 kg medovníkového korenia

6 kg mandlí

220 vajec

2 litre rumu

5 kg horkej čokolády

 

„Sme radi, že aj počas typicky hektického predvianočného obdobia môžeme naším hosťom poskytnúť okrem päťhviezdičkového servisu aj atmosféru pripomínajúcu domov.“ hovorí generálny riditeľ hotela Gerald Haberhauer.

 

V Kempinski Hoteli River Park majú hostia aj možnosť zakúpiť si jedinečné cukrárenské výrobky priamo z dielne hotelových cukrárov. Na predaj budú až do 29. decembra perníkové chalúpky, Valrhona čokoláda s posýpkou, čokoládové pralinky s príchuťou vareného vína, Mikuláš z mliečnej čokolády, vianočné štóly, ale aj čajové pečivo a vaječný likér.

 

Vianočná výzdoba bude v hoteli do 6. januára. Okrem príjemnej vianočnej atmosféry v teple a pohodlí hotela si môžu návštevníci zakorčuľovať aj na klzisku v areáli River Parku.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.