Prísun vitamínov je zime ešte dôležitejší! Čerstvé ovocie a kvalitné 100% šťavy vám ich doplnia.
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 10.12.2013 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

V zimnom období každý človek potrebuje zvýšiť príjem vitamínov, minerálov a stopových prvkov a upraviť stravovanie. Pri ich nedostatku prichádza únava, oslabuje sa imunitný systém, náchylnejší sme na rôzne ochorenia. Pozor si treba dať najmä na príjem vitamínu C

V zimnom období každý človek potrebuje zvýšiť príjem vitamínov, minerálov a stopových prvkov a upraviť stravovanie. Pri ich nedostatku prichádza únava, oslabuje sa imunitný systém, náchylnejší sme na rôzne ochorenia. Pozor si treba dať najmä na príjem vitamínu C

Vitamíny sú pre ľudský organizmus nevyhnutné. Zabezpečujú správne fungovanie rôznych telesných funkcií, posilňujú imunitný systém, majú preventívne účinky proti chorobám. Človek ich získava z potravy, v zime je však strava menej bohatá na čerstvú zeleninu a ovocie, odkiaľ ich telo prijíma najviac. V zimnom období je preto nevyhnutné upraviť si stravovanie, konzumovať potraviny a vhodné nápoje.

Céčko je pre organizmus nevyhnutné.

Vitamín C je vo vode rozpustný vitamín, ktorý má veľa pozitívnych účinkov. Dôležité však je, že posilňuje imunitný systém a zabezpečuje teda odolnosť organizmu proti infekciám. Prejavom nedostatku vitamínu C je precitlivenosť voči prechladnutiu, časté infekcie a alergie, pomalé hojenie rán, zápaly ďasien, kazivosť zubov, častá únava, málokrvnosť, nechutenstvo, sklon k depresiám, náklonnosť na kŕčové žily a hemoroidy a nadváhu atď.

FRUXI FRESH je 100 % šťava so zachovanými vitamínmi!  Je bez konzervačných látok, neobsahuje umelé farbivá, je lisovaná za studena bez pridania vody a cukru. Kvalitu 100% štiav FRUXI FRESH určujú v prvom rade suroviny použité k ich výrobe.

Aktuálne sa vyrába už 9. druhov chutí,  z toho  päť sú 100%  odšťavené šťavy  z jabĺk, pomarančov, grapefruitov a kombinácie mrkvy s jablkami a malín s jablkami ,  ďalšie štyri príchute sú šťavy z jabĺk s rôznymi bylinkami   “so zachovaním  vitamínov z čerstvého ovocia a prídavných bylín“.

 

 

Jablká sú mimoriadne bohaté na vitamíny a stopové prvky. Majú vysoký obsah draslíka a obsahujú až 30% vlákniny, ktorá je dôležitá pre správne trávenie.

Pomaranče v akomkoľvek množstve podporujú odolnosť voči chorobám. Čerstvo vytlačená šťava má vysoký obsah vitamínu C, draslíka a kyseliny listovej, ktorá u detí pôsobí ako rastový stimulátor.

Kombinácia jablka a mrkvy predstavuje pre naše telo skvelú výživovú bombu. Mrkva obsahuje draslík, ktorý pomáha pri neutralizovaní nadbytočnej kyseliny a vitamín A zasa podporuje činnosť pečene. Tá potom môže lepšie odstraňovať toxické látky z tela. Jablká zas regenerujú a očisťujú organizmus, znižujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Sú bohaté na vlákninu.

Antioxidanty z grapefruitu účinne pomáhajú v boji proti starnutiu buniek. Vitamíny obsiahnuté v grapefruitoch pomáhajú telu v podpore produkcie kolagénu, ktorý udržiava pokožku mladú, sviežu, jemnú a žiarivú. Jeho nedostatok sa odráža najmä pribúdaním vrások. Účinky vône a chuti grapefruitu sú dokázateľným zdrojom prirodzenej energie v tele.

Jablká a maliny predstavujú jednu z najzdravších a najchutnejších kombinácii, ktoré príroda ponúka. Jablká obsahujú najmä látky, ktoré povzbudzujú trávenie a znižujú hladinu cholesterolu. Sú účinné aj pri bolestiach  hlavy a závratoch. Maliny obsahujú veľa vápnika,  horčíka, železa, draslíka, vitamínu C a vitamíny  skupiny B. Už v starej čínskej medicíne boli maliny využívané na liečbu šeroslepoty.  Tým, že obsahujúkyselinu salicylovú, znižujú horúčku, obzvlášť u malých detí.

 

Jablko a mäta pieporná zvyšuje telesnú kondíciu, posilňuje celú nervovú sústavu a dokonca sa v starých prameňoch odporúča pri problémoch s ďasnami. Jej výnimočné účinky utišujú bolesti žlčníka a žalúdka, používa sa pri liečbe nádchy, znižuje horúčky a je účinným liekom proti kašľu a pľúcnym ťažkostiam.

 

Jablko a baza čierna je osvedčeným liekom proti nachladnutiu vďaka obsiahnutým vitamínom C a B, ovocným kyselinám a éterickým olejom. Pôsobí ako antioxidant, chráni bunkové membrány a spomaľuje proces starnutia buniek živých organizmov. Baza má jednoznačne protizápalové účinky, pomáha aj pri migrénach  a podporuje imunitný systém.

 

Jablko a klinčeky. Klinčeky sa celé stáročia zaradovali medzi všelieky, najmä pre svoje protizápalové účinky. Najznámejšia je jeho schopnosť zastaviť bolesť zubov. Navyše sa odporúča pri zlom trávení a kŕčoch. Dokáže stimulovať nervový systém, no okrem toho posilní organizmus v stave jeho celkovej slabosti alebo pri nervovom vyčerpaní.

 

Jablko a zmes bylín  ZMES BYLÍN pozostáva  z:   • Koriander siaty • Medovka lekárska • Pomaranč sladký Muškatovník voňavý, miešok Yzop lekársky Archangelika lekárska Levanduľa lekárska Citrónovník limonový Kardamom malabarský Škoricovník ceylonský Klinčekovec voňavý, kvet Puškvorec zvyčajný Ďumbier lekársky Grapefruit, oplodie.

Povzbudivé účinky škoricovníka cejlónskeho v spojení s yzopom lekárskym, ktorý je výborným pomocníkom pri ochoreniach dýchacích ciest, spolu s upokojujúcimi účinkami medovky lekárskej odstránia väčšinu príznakov chrípky a jej komplikácii. Baza čierna je osvedčeným liekom proti nachladnutiu vďaka obsiahnutým vitamínom C a B, ovocným kyselinám a éterickým olejom. Pôsobí ako antioxidant, chráni bunkové membrány a spomaľuje proces starnutia buniek živých organizmov. Baza má jednoznačne protizápalové účinky, pomáha aj pri migrénach a podporuje imunitný systém. Klinčeky sa celé stáročia zaradovali medzi všelieky, najmä pre svoje protizápalové účinky. Najznámejšia je jeho schopnosť zastaviť bolesť zubov. Navyše sa odporúča pri zlom trávení a kŕčoch. Dokáže stimulovať nervový systém, no okrem toho posilní organizmus v stave jeho celkovej slabosti alebo pri nervovom vyčerpaní.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.