Zdravotní klauni pokrstili knihu smiechom
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 10.12.2013 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Už ste počuli, aby sa kniha krstila smiechom? Zdravotní klauni z o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors pokrstili 27. novembra smiechom svoju prvú knihu, ktorá dostala názov MALÉ ZÁZRAKY. Krstu sa v bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei zúčastnil aj zakladateľ projektu Zdravotní klauni Gary Edwards a krstný otec, malý Jakubko, ktorého emotívny príbeh je súčasťou knižky. Hrdým partnerom projektu je aj sieť kníhkupectiev Panta Rhei, ktorá začne v priebehu decembra prikladať e-knihy Malé zázraky ku každej objednávke z internetového obchodu www.pantarhei.sk zdarma.

Už ste počuli, aby sa kniha krstila smiechom? Zdravotní klauni z o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors pokrstili 27. novembra smiechom svoju prvú knihu, ktorá dostala názov MALÉ ZÁZRAKY. Krstu sa v bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei zúčastnil aj zakladateľ projektu Zdravotní klauni Gary Edwards a krstný otec, malý Jakubko, ktorého emotívny príbeh je súčasťou knižky. Hrdým partnerom projektu je aj sieť kníhkupectiev Panta Rhei, ktorá začne v priebehu decembra prikladať e-knihy Malé zázraky ku každej objednávke z internetového obchodu www.pantarhei.sk zdarma.

 

Príbehy malých pacientov

Kniha Malé zázraky je plná osudov a príbehov, v ktorých sa Zdravotní klauni snažili malým pacientom smiechom a humorom spríjemniť ťažké chvíle v nemocnici. A práve Zdravotní klauni vítali hostí v kníhkupectve Panta Rhei veselými piesňami hranými na ukulele a detským šampanským. „Myslím, že je veľmi dôležité, aby ľudia spoznali príbehy obsiahnuté v knižke. Prostredníctvom Malých zázrakov totiž ľuďom najlepšie priblížime prácu Zdravotných klaunov,“ hovorí Gary Edwads, zakladateľ o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors. „Keď sme s klaunmi tvorili knihu, bol to úžasný proces. Všetci sme sa smiali, všetci sme aj plakali a viem, že každý, kto si túto úžasnú knihu prečíta, bude plakať a smiať sa spolu s nami. Ale hlavne nám bude rozumieť,“ dodáva Gary Edwards.

 

Keď sa dejú zázraky...

Knižku uviedol do života malý Jakubko, ktorého príbeh nájdete v knihe Malé zázraky: Jakubko upadol do bdelej kómy, ale s pomocou lekárov a s prispením Zdravotných klaunov sa z kómy prebral. Jeho prvými slovami po zobudení boli „Abraka – dabra“.

Jakubko spolu s klaunami vyzvali hostí, aby si nasadili červené klaunovské nosy a liečivým smiechom a symbolickými slovami „Abraka – dabra“ pokrstili knižku Malé zázraky. „Je to po prvýkrát, čo sme zážitky klaunov z nemocníc zozbierali a vydali knižne. Malé zázraky je síce malá kniha veľkosťou, no veľká svojím obsahom,” hovorí Zuzana Ambro, riaditeľka o.z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors.

 

Malé zázraky už čoskoro v internetovom knižnom obchode Panta Rhei

Knižka bola vydaná v tlačenej forme v limitovanom množstve a ako darček ju dostali všetci návštevníci krstu. V elektronickej forme je dostupná na www.cervenynos.sk a v priebehu decembra ju začne sieť kníhkupectiev Panta Rhei prikladať v podobe e-knihy ku všetkým objednávkam cez internetový knižný obchod www.pantarhei.sk zdarma. „Zdravotní klauni robia nie malé, ale veľké zázraky. Sú symbolom niečoho, čo v dnešnom svete potrebujeme všetci – nádej a smiech. Sme hrdí na to, že môžeme prispieť k spoznaniu práce Zdravotných klaunov a príbehov malých pacientov, ktoré chytia za srdce každého bez výnimky,“ hovorí Slávka Šikurová, obchodná riaditeľka siete kníhkupectiev Panta Rhei.   

 

Viac informácií na www.pantarhei.sk a na www.cervenynos.sk



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.