Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 31.1.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. | ||
Náročnosť: 1 bábovka Doba prípravy: asi 40 minút Vystačí: na 20 porcií Prísady: Na cesto: 50 g kakaa 240 ml horúcej vody 115 g zmäknutého masla 150 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 2 vajcia 175 g hladkej múky 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do perníka Dr.Oetker Na ozdobenie: 1 balenie Fondánu Dr.Oetker Perličky strieborné Dr.Oetker Ešte potrebujeme: plech na muffiny papierové košíčky elektrický ručný šľahač formičky farebnú stužku Príprava:
Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 20 minút
Postup na tvorbu ružičiek: 1. Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov. 2. Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |