Anne Ch. Řstbyová - Mesto lásky
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 20.2.2014 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na okraji indického Forbesgaňdžu leží štvrť, ktorú nazývajú Prém Nagar – Mesto lásky. Aj keď toto označenie vyznieva poeticky, skrýva sa za ním niečo temné. V Prém Nagare žije kasta nátov – najchudobnejšia komunita v Indii, ktorej príslušníkmi indická spoločnosť opovrhuje a štíti sa ich čo i len dotknúť. Dlhé desaťročia nútia nátski muži svoje manželky, dcéry a sestry, aby sa zúčastňovali obchodu s bielym mäsom a ktokoľvek sa odváži prelomiť túto tradíciu, riskuje, že ho vlastná rodina zavrhne.

Mesto lásky je krutý a pútavý príbeh z vydavateľstva Motýľ, ktorý vám zaručene vyrazí dych!

Na okraji indického Forbesgaňdžu leží štvrť, ktorú nazývajú Prém Nagar – Mesto lásky. Aj keď toto označenie vyznieva poeticky, skrýva sa za ním niečo temné. V Prém Nagare žije kasta nátov – najchudobnejšia komunita v Indii, ktorej príslušníkmi indická spoločnosť opovrhuje a štíti sa ich čo i len dotknúť. Dlhé desaťročia nútia nátski muži svoje manželky, dcéry a sestry, aby sa zúčastňovali obchodu s bielym mäsom a ktokoľvek sa odváži prelomiť túto tradíciu, riskuje, že ho vlastná rodina zavrhne.

Tamannu ešte ako dievčatko uniesli a predali nátom, a hoci sa jej v devätnástich rokoch podarilo ujsť, zaplatila za to vysokú cenu – opustila svoju päťročnú dcéru Rúpu. Jediné, na čo od toho momentu myslela, bolo to, ako ju vyslobodiť z pazúrov Džabbára Asláma, jedného z hlavných postáv obchodu. O osem rokov neskôr si Tamanná uvedomuje, že Rúpin čas sa kráti, a tak požiada o pomoc políciu a organizáciu Pukár (čo v hindčine značí výkrik), ktorá bojuje proti kupčeniu s ľuďmi. Na jej čele stojí Rukminí, ale tá má k dispozícii len obmedzené prostriedky. Kto by však odmietol pomoc matke, ktorá chce zachrániť dcéru?

Autorka Anne Ch. Østbyová v tejto knihe so surovou otvorenosťou načrtáva skutočné osudy jedných z najzraniteľnejších žien a detí na svete.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.