Karfiolový krém s pestom a chrumkavými krutónmi |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 13.2.2014 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji. Pridáme na ružičky rozobraný karfiol, krátko orestujeme a zalejeme Alpro Cuisine a Alpro Original. | ||
Ingrediencie: 500 g karfiolu 300 ml Alpro Cuisine 700 ml Alpro Original 1 menšia cibuľa 2 plátky toastového chleba 40 g sušených rajčín 1 strúčik cesnaku olivový olej muškátový oriešok soľ Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji. Pridáme na ružičky rozobraný karfiol, krátko orestujeme a zalejeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Osolíme a pridáme štipku muškátového orieška. Po zmäknutí karfiolu rozmixujeme tyčovým mixérom, podľa potreby zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky a dobre prevaríme. Pokiaľ chceme dosiahnuť hladšiu konzistenciu, krém precedíme cez jemné sitko. Toastový chlieb nakrájame na malé hranoly, ktoré ľahko pokvapkáme olivovým olejom a v trúbe vyhriatej na 200˚C opražíme dozlata. Zo sušených rajčín, 50 ml olivového oleja a rozdrveného cesnaku pripravíme za pomoci tyčového mixéru rajčinové pesto, ktoré aj s krutónmi podávame spoločne s polievkou. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |