Joga pre všetko.
Autor(ka) : Silvia Petrasova
Dátum a čas : 25.5.2000 15:13
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nebaví vás už naháňať tenisovú loptičku alebo sa potiť v posilňovni? Zmeňte chuť. Hviezdy z Hollywoodu sú zbláznené do jogy. Dokonca natoľko, že odhalili nový variant jogy, ktorá im údajne pomáha byť nielen silnejšími, ale aj dosiahnuť vysnené telesné miery.

Rozličných odrôd jogy dnes jestvuje hádam toľko ako druhov zmrzliny. Spoločné majú iba jedno: šalejú za nimi filmové hviezdy z celého sveta. Jednotlivé zostavy im vraj dodávajú silu, poskytujú uvoľnenie a – aké krásne – spájajú telo a dušu do jedného celku (napokon, ani u smrteľníkov nerobí dobrotu, ak sa jedna súčasť ,,odtrhne” z reťaze). Ale žarty nabok. Staroveké indické zápisy tvrdia, že telo je povozom duše a psychická aj fyzická sila by sa mali spojiť do ideálneho celku, aby boli schopné spolu sa pohybovať k jednému celku.
Čarovné slovíčko mnohých hollywoodskych hviezd dnes znie - silová joga (power-yoga). K jej horúcim vyznávačom patria napríklad Gwyneth Paltrowová, Michelle Pfeifferová, Jamie Lee Curtisová, Meg Ryanová alebo Al Pacino. Na pravidelných tréningoch sa venujú dychovým cvikom alebo sťahovaniu svalstva v rozličných pozíciách. Okrem uvoľnenia svalstva vraj týmto spôsobom zázračne strácajú aj kilogram za kilogramom. Dokonca i bez redukčnej diéty alebo namáhavého posilňovania, pri ktorom sa človek (aj hviezda) nevkusne zapotí. Cviky silovej jogy nevyžadujú ani silu, ani zvláštnu kondíciu, ale aktivizujú všetky svaly, a tým podnecujú rýchlejšiu látkovú premenu.
Meditačným seansám sa pravidelne venuje aj Madonna. Jej súčaným favoritom sú mudry, čiže prstové cviky. Formovaním rúk a jednotlivých prstov do rôznych mudier sa oslovujú rozličné oblasti mozgu a duše a odstraňujú chronické ťažkosti a akútne bolesti. Madonna je dokonca presvedčená, že majú pozitívny vplyv aj na krásu: ,,Vďaka mudrám som plná pozitívnej energie, a je to na mne aj vidno.” Niekoľko mudier dokonca predvádza aj vo videoklipe k skladbe Ray of Light. Anglický idol populárnej hudby Sting sleduje každodenným cvičením jogy celkom iný cieľ: ,,Vďaka nej som schopný vydržať pri sexe dlhšie a podávať lepšie výkony – niekedy až štyri hodiny.” Nuž, čo dodať - aj znudený anglický spevák s majetkom vo výške niekoľko desiatok miliónov libier potrebuje nejakú životnú náplň. Napríklad štvorhodinový sex... A keď sa to ešte dozvedia aj iní starnúci kohúti, napríklad Mick Jagger alebo Jack Nicholson, bude mať joga akiste o dvoch horlivých prívržencov viac! Ak sa práve nudíte, pridajte sa aj vy. V rubrike Štýl sme s jogou ešte neskončili.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.