Ančovičky na grécky spôsob
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 20.2.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Rybičky umyjeme, osušíme a zľahka osolíme. Obaľujeme v trojobale (alebo len v múke, ktorá môže byť dochutená korením) a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej servítke.

  • 250 g ančovičiek (sardeliek)
  • SPAK tatárska omáčka BEZ
  • múka, vajce a strúhanka (trojobal)
  • olej, soľ, citrón
  • petržlenová vňať

 

Postup:

Rybičky umyjeme, osušíme a zľahka osolíme. Obaľujeme v trojobale (alebo len v múke, ktorá môže byť dochutená korením) a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej servítke. Podávame na tanieri s tatárskou omáčkou SPAK posypané petržlenovou vňaťou a pokvapkané citrónovou šťavou. Ako príloha je vhodná opečená bageta posypaná čiernymi olivami alebo, ak chceme rybičky podávať ako hlavné jedlo, pečené zemiaky s petržlenovou vňaťou a maslom.  

Doba prípravy : 30 minút



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.