Vyspite sa doružova! Pošlite nespavosť do večných lovíšť!
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 27.2.2014 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Posledné obdobie sa vám toho nakopilo akosi veľa a zvýšený stres vám nedovolí spávať? Prehadzujete sa v posteli, počítate ovečky, púšťate si upokojujúcu hudbu – no aj tak civíte do druhej do plafónu? Navyše ráno sa prebúdzate unavené a strhané s kruhmi pod očami. Zažeňte nespavosť do večných lovíšť!

Posledné obdobie sa vám toho nakopilo akosi veľa a zvýšený stres vám nedovolí spávať? Prehadzujete sa v posteli, počítate ovečky, púšťate si upokojujúcu hudbu – no aj tak civíte do druhej do plafónu? Navyše ráno sa prebúdzate unavené a strhané s kruhmi pod očami. Zažeňte nespavosť do večných lovíšť!

Prírodným a nenásilným riešením je výživový doplnok Tryptosen od spoločnosti NATURVITA. Obsahuje kozlík lekársky a L-tryptofán. Kozlík lekársky upokojuje pri strese, prispieva k zaspávaniu a udržaniu dobrého spánku. Tryptofan, známy aj jako L-tryptofan, je predovšetkým prírodná esenciálna aminokyselina nevyhnutná pre vznik serotonínu a melatonínu, dvoch hormónov „dobrej nálady“. Účinky tryptofanu oceníte pri boji so zlou náladou. Bude vám po ňom rovnako dobre ako po čokoláde, pretože aj kakaové bôby túto aminokyselinu obsahujú. 

Tryptofan môžeme prijímať aj v bežnej strave.  Má to však svoje nedostatky. Potraviny bohaté na Tryptofan obsahujú okrem tryptofanu aj ostatné aminokyseliny, ktoré sa spolu s ním snažia dostať krvným obehom do mozgu. Keďže si vzájomne konkurujú, do mozgu sa nemusí dostať potrebná dávka tryptofanu. Ak si dáte tryptofan izolovane, je väčšia šanca, že sa do mozgu dostane v dostatočnom množstve.

V mozgu, sa Tryptofan premení na serotonin a vy máte po probléme. Tento hormón všeobecne podporuje zdravý spánok. Ak aj spíte dobre, určite nezaškodí si ho občas vziať. Zlepšuje totiž regeneráciu organizmu. Práve v spánku prebiehajú dôležité procesy obnovy v našom tele. Vďaka vyplaveniu serotonínu sa rýchlejšie dostanete do hlbokého spánku a ráno budete cítiť fit a odpočinuté.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.