Rakytníkový olej – uzamknite bránu pre infekcie
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 28.2.2014 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Aj vy sa po zime cítite „pod psa“, unavené alebo chorľavé. Sústavné sychravé počasie, hmly a tma nám na eláne tiež nepridajú. Často tomu podľahneme a naše psychické rozpoloženie sa tak veľmi ľahko odzrkadlí na tom fyzickom. Vaše telo aj ducha „nakopne“ olej z rastliny rakytník a spolu s jarným detoxom vám pomôže k znovuzrodeniu.

Aj vy sa po zime cítite „pod psa“, unavené alebo chorľavé. Sústavné sychravé počasie, hmly a tma nám na eláne tiež nepridajú. Často tomu podľahneme a naše psychické rozpoloženie sa tak veľmi ľahko odzrkadlí na tom fyzickom. Vaše telo aj ducha „nakopne“ olej z rastliny rakytník a spolu s jarným detoxom vám pomôže k znovuzrodeniu.

Rakytník je ker pochádzajúci z Ázie, kde sa od pradávna využíva v tradičnej medicíne pre jeho povzbudzujúce a regeneračné vlastnosti. Tiež ho poznali a po storočia využívali aj v tibetskej, ruskej, ayurvédskej i čínskej medicíne a objavili sme ho aj u nás. Olej, ktorý sa z neho získava je bohatý na všetky dôležité vitamíny (A,B,C,D,E,K,P), ale predovšetkým aj na nenasýtené mastné kyseliny (omega-3,6,9 a taktiež vzácne omega-7 mastné kyseliny). Tiež obsahuje betakarotény, kyselinu listovú, organické kyseliny a minerálne soli.

Rakytník podporuje imunitný, kardiovaskulárny i tráviaci systém a prispieva k zachovaniu zdravého stavu kože a slizníc. Práve sliznice sú alfou a omegou pre našu imunitu, pretože bránia prenikaniu škodlivín do organizmu a plnia funkciu obranného štítu proti chorobám. Ako prírodný olej nemá žiadnu konkurenciu a nemá ani žiadne vedľajšie účinky.

A ako môžete rakytníkový olej užívať?

Najjednoduchším a efektívnym spôsobom je užívať ho v podobe výživového doplnku. Dostať aj čistý 100% Rakytníkový olej + vitamín D získaný šetrnou CO2 extrakciou, ktorý neobsahuje farbivá ani cukor a je obohatený aj o vitamín D. Je špeciálne vyvinutý spoločnosťou Noventis a na intenzívnu mesačnú kúru vám postačí 60 kapsulové balenie. 

Zvonka sa rakytníkový olej odporúča natierať na postihnuté miesta. Má pozitívne účinky pri kožných problémoch, ako sú ekzémy či alergie, tiež sa používa pri mykózach, popáleninách, zápalových stavoch v ústach. Môže sa používať aj na výplachy. Okrem toho sa jeho účinky využívajú aj na kozmetické účely, napr. pri vypadávaní vlasov alebo prvých vráskach. Výťažok alebo olej z rakytníka sa pridáva aj do rôznych gélov alebo krémov. Viac informácií nájdete na www.irakytnik.com.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.