Právo v IT oblasti, pozvánka na zaujímavý workshop.
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 11.3.2014 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ďalší zaujímavý program pripravilo občianske združenie DIGIPOINT v Poluse, tentokrát s podporou právnických špecialistov.

Ďalší zaujímavý program pripravilo občianske združenie  DIGIPOINT v Poluse, tentokrát s podporou právnických špecialistov.

 

Dňa 20.marca od 16- tej hodiny sa uskutoční  v priestoroch Digipointu na 1.poschodí  nákupného centra  netradičná vzdelávacia aktivita – workshop, s cieľom  hovoriť na odbornej úrovni o problematike právneho vedomia v oblasti informačných technológií.

Účastníci budú mať možnosť zorientovať sa v základných právnych pojmoch, spojených s výstupmi v oblasti informačných technológií. Hovoriť sa bude o autorských právach, ich ochrane, zmluvných úpravách diel v IT, rizikách, ktoré si častokrát neuvedomujeme, ale skrývajú sa aj za bežnými vetami našich obchodných dohôd. Špeciálna časť bude venovaná riešeniu sporov v IT. Účastníci worskhopu sa taktiež naučia rozlíšiť, kedy situáciu môžu zvládnuť sami a s akými prostriedkami.  Zároveň budú informovaní, kedy a v akých prípadoch  je potrebné vyhľadať odbornú právnu pomoc.

Worskhop je určený pre všetkých zamestnancov spoločností, ktorí sú v kontakte s dielami vytvorenými pomocou informačných technológií. Jeho absolvovanie im pomôže zorientovať sa v tejto širokej problematike.

S účastníkmi budú pracovať JUDr. Barbara Meinl a JUDr. Matej Sedláček z advokátskej kancelárie Nielsen Meinl.

Odborný workshop je spoplatnený vstupným vo výške 49.- Eur, záujemcovia sa môžu registrovať na mailovej adrese digipoint@digipoint.sk.  Počet miest je z kapacitných dôvodov obmedzený.

Ďalšie informácie vám v prípade potreby poskytne: Ing. Petra Kotuliaková, kotuliakova@fiit.stuba.sk, 0902 273 128

www.digipoint.sk

https://www.facebook.com/pages/Digipoint-Bratislava/522607157818869?fref=ts

 

ČO JE DIGIPOINT ?

Prezentovanie technológií na mieste, kde by ste to vôbec nečakali?

Jediné takéto miesto -unikátny priestor na testovanie nových technológií a taktiež zaujímavých projektov FIIT STU /Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave/ s názvom DIGIPOINT funguje od októbra 2013 v Poluse. Pod jeho vznik sa podpísal unikátny nápad, dlhodobá príprava a v neposlednom rade netradičná spolupráca nákupného centra Polus City Center s FIIT STU a so spoločnosťou Microsoft Slovakia.

DIGIPOINT je zároveň je občianske združenie vytvorené Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave v spolupráci s Polus City Center a spoločnosťou Microsoft.

 

Polus s partnermi vytvoril projekt a zariadil priestor, ktorý bude nie len náučný, ale aj obsahovo zaujímavý a zároveň prepojený s komerčnými  prezentáciami produktov, čím sa vytvorí pre zákazníkov pohodlie výberu produktov na jednom mieste. „V „našich končinách“ nie je vôbec obvyklé, aby sa subjekt, ako je nákupné centrum, venovalo edukácii a prezentovaniu technologického pokroku.  Práve preto je DIGIPOINT na Slovensku unikátom.“ uviedla Monika Karoliová, marketingová riaditeľka nákupného centra.

DIGIPOINT je určený rôznym komunitám:  verejnosti - návštevníkom nákupného centra,  akademikom - študentom IT  a taktiež komerčným spoločnostiam vyrábajúcim a predávajúcim HW ako napr. HP, Dell, Shark atď. Pre návštevníkov je pripravená napríklad aj originálna „Xbox obývačka“,  záujemcovia tu môžu absolvovať rôzne užitočné prednášky ako „Viete čo sledujú a robia vaše deti na internete či Facebooku ?“  a mnohé iné zaujímavé témy diskusií či workshopov. DIGIPOINT umožní rôznym  firmám vystavovať technologické novinky, ktoré budú po určitú dobu k dispozícii návštevníkom Polus City Center na skúšanie. Jednoducho spájame na jednom mieste zábavu, akademický svet i komerciu“ uviedla Monika Karoliová z Polusu.

DIGIPOINT má i ďalšiu úlohu. Projekty študentov Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave budú odteraz dostupné pre každého a to práve v unikátnom priestore DIGIPOINT v bratislavskom  nákupnom centre  Polus City Center.  DIGIPOINT  tiež potvrdzuje priblíženie FIIT STU ku komerčným firmám a ochotu fakulty reagovať na rýchlo sa meniace prostredie na trhu práce. Ako ďalší faktor prichádza konečný spotrebiteľ.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.